Senaste dagarna

 
 
 
 
 
 
 
 (Ej kronoligisk ordning)
 
- Försökt klura ut personliga julklappar som fyller en funktion efter själva julafton men i slutändan som vanligt mest satsat på paketeringen.
 
- Råkat slå sönder en av två favoritljusstakar under ett smärre vredesutbrott och tänkt "då får jag väl konstruera världens mest omaka advendtsljusstake" (skymtas på bild). 
 
- Maratonkolllat julkalendern, som jag helt ärligt inte tycker särskilt mycket om.
 
- Ännu mer serietittande i form av Bob's Burgers samt The Walking Dead. Desto mer roligt/spännande.
 
- Anmält mig till gratis prova på-yoga (skedde för tio minuter sen).
 
- Tagit del av julstressen på jobbet.
 
- Haft en fin Fia hemma hos mig, druckit vin och gått ut och dansat.
 
- Än en gång sett naturen målas helt vit.
 
 
Hoppas att alla får en god jul, att ni lyckas se bortom konsumtionshetsen och matfrosseri och att ni främst får tid att umgås med människor ni tycker om. Nu ska jag gå och försöka att inte bråka så mycket med min familj.
 
 
/ellinor
 
 
 
 
 
 
 
 

19

 
 
 
 
 
 
Totalt dunderlyxade här om dagen och köpte sådant som jag vanligtvis känner att min ekonomi inte riktigt har plats för. Utan smärre anledning egentligen, mer än att jag kände för att ge mig själv några julklappar. Gick lös på Lush och köpte bl.a. två produkter till fejset som jag testade igår.
 
Ocean salt, en ansiktsscrub som till doften fick mig att tänka på fotkräm men som verkligen tar bort varje överbliven hudcell och dessutom både återfuktar och mjukgör. Med nytt recept är denna också totally vegan! Bra. 
 
Mask of Magnaminty fick slutföra min spabehandling och jag kände hur varje por log efteråt.
 
Har ledsnat på billiga hudvårdsprodukter som helt torkar ut huden och/eller är alldeles för feta. Produkter som innehåller en massa konstgjorda ämnen och vars enda egentliga funktion är att lukta (kemiskt) gott. Gillar Lush inte helt konstigt just för att de marknadsför med att innehålla bra råvaror samt att de aktivt är emot att testa på djur. Behöver inte fundera särskillt länge för att komma fram till att det är något som är värt att lägga några extra slantar på om en har möjlighet.
 
Gjorde också ett stopp på Pressbyrån där jag köpte nr 19 (det kommer ut 2 per år) av Lula Magazine. Föll för kaninen på omslaget. 100% mitt favvomagasin när det kommer till estetiken, där allt från modereportage till typsnitt är som direkt tagna ur en vacker dröm. Stört snygga bilder, och är det något jag kan slösa tid på är det att glo på bilder. Har hunnit läsa två texter som jag gillade också varav den ena handlade om hur feminismen ser ut idag dess frammarsch och hur internet varit till dess fördel.
 
Nu ska jag fira att jag är ledig både ikväll och imorgon och kanske för att det snart är jul.
(Ps. om en månad är jag inte 19 längre.)
 

 
/ellinor
 
 
 
 

En tillbakablick

 
 
 
Januari - februari
 
Fyllde 19 och tänkte "det här blir ett meningslöst år" vilket det delvis blev, men samtidigt inte alls. Hade födelsedagsfest ihop med Miriam, pyntade med allt silvrigt vi kom åt, satte klädkoden "classy" i eventet och tvingade Mille att agera bartender. Studiebesökte Stockholm med klassen men höll mig mest till Gänget. Detta gäller hela gymnasietiden. Någonstans här berättade jag också för mina föräldrar att jag aldrig tänkte äta kött igen.  
  
 
 
 
 
 
 
 
Mars - april
 
Tyckte alla naturämnen var det tråkigaste som fanns men tog mig på något vis igenom lektionerna. Var på väg mot Liliths semelmöte när pappa plötsligt ringer och berättar att morfar har dött. Låste in mig på närmsta toalett och grät en flod innan jag torkade tårarna och gick för att diskutera feminism. Det var första gången någon i min närhet gått bort och det i kombination med annat kändes så himla jobbigt. Fann som vanligt glädje hos Runa där det var dags för målarvecka. Gjorde även en resa till Rom som jag var otroligt skeptisk inför men som jag inte ångrar en sekund. 
 
 
 
 
 
 
 
 
Maj - juni
 
En sista soaré. Det var mycket som gjordes för sista gången det här läsåret. Klä ut sig inför Verdandis spex till exempel. Sen gick jag ju givetvis på studentbal. Studentvecka med barrunda och allt annat som hörde till. Firade en liten men extremt mysig midsommarafton hemma hos mig.
 
 
 
Där har ni ett helt halvår komprimerat efter vad som lyckats komma med här på bloggen. Lite knäppt ändå.
 
 
 
 
 

Till dom som bryr sig

Lördagskvällen spenderades som planerat på Söders Källa. Såg Solen spela. Såg Mattias Alkberg spela. Fast det bästa var att få hälsa och kramas med alla som i flera fall tagit sig hem till Gävle och samlats under samma tak.  
 
Spegelselfies var obligatoriska vid varje toabesök, som utan undantag utfördes i grupp. (Denna har jag skamlöst stulit från Fridas instagram.)  
 
Fast innan vi gick ut var vi hemma hos Fia. 
 
Frida hade solgul jacka kvällen till ära. 
 
Och Carro, som droppade att hon ska flytta till London. Får ont i magen av tanken på att jag inte alls kommer kunna träffa henne lika ofta längre, men ser även fram emot att åka och hälsa på henne. 
 
 
Idag är det 100% söndag och jag hann visst inte ta del av något dagsljus alls idag. Det är det värsta med den här tiden på året. Tur att en fick en skymt av solen i natt då:P Skoja. Varsågoda för årets sämsta ordvits.  
 
Nu tänkte jag (efter krav från mamma) försöka knåpa ihop en önskelista.
 
 
 
 

Blå

 
 
 
 
Blå fuskpäls - second hand
 
Såhär såg jag ut igår. Och i tisdags. Återvinning när den är som bäst liksom, precis som mitt senaste jackinköp. Nu åker jag iväg på VIP-shopping - fast kanske främst för gratis frukost - på H&M.
 
 
 
 
 

RSS 2.0