Stockholmstorsdag

Strax efter klockan 10 var jag och Caroline framme på centralstationen, gick till Espresso House och köpte varsinn vaniljlatte innan vi forsätte mot Beyond Retro.   
Jag hittade för en gångs skull ett par svarta jeans, i rätt storlek som jag trivdes i MEN LÄT BLI ATT KÖPA. Jätteklantigt eftersom de hade hunnit försvinna när vi kom tillbaka några timmar senare. Carro fick iallafall med sig ett plagg därifrån. 
 
Promenerade 
Stannade för att titta på utsikten innan vi kom fram till... 
 ... det här stället!
De serverade jättegod vegetarisk buffé med främst ekologiska produkter. Bra grej va? Godast var en currygryta med broccoli och paprika. 
 
 
När solen gick ner och all belysning blev synlig kändes det snarare som om det var jul och inte halloween som skulle firas samma helg. Just dessa ljusslingor har jag poseat framför en gång tidigare och var såklart tvungen att skicka en bild till Lina som var fotografen förra gången.
Även jag fick med mig något att ta med hem som påsen vittnar om. Lite surt är det att köpa dyr utplockad second hand när jag max hade fått betala 20:-/plagg om jag hittat dem på Ria i Gävle. Men eftersom jag nyss blev ingringd till jobbet kommer jag tjäna in pengarna jag spenderade redan ikväll, så det var väl inte hela världen. 
 
Glad halloween förresten! Eller vad en nu säger på svenska. Kom ihåg att inte sno någon annans kulturella attribut om ni klär ut er (googla cultural appropriation om du är osäker på uttrycket).
 
/ellinor
 

Yes please Markus come to me

Markus spelade ju på Konserthuset igår och jag stod mer eller mindre längst fram på samma plats med ungefär samma människor som för två år sedan. Blev nostalgisk och fick tillräckligt med positiv energi för att därefter gå och jobba till stägning, trots alla svinaktiga yttranden av [män]niskor som tror att de blir något så fort de får lite alkohol i kroppen. 
 
 

GIRLS OF SOCIAL MEDIA

Drog med mig Fia till Kulturkiosken för vernissage till utställningen Girls of Social Media igår.
 
 
Julia, konstnären bakom verken samt idén, till vänster.
 
 
 
Avbildade selfies, både egna och andras, dominerade väggarna. Självsäkra tjejer som exponerar sig själva till ett virtuellt cyber space. Jag älskar det här konceptet, speciellt i och med att det är just via sociala mediet instagram som jag upptäckt och på ett vis lärt känna Julia. För mig är instagram en gemenskap där det är möjlighet att bli familj med människor en aldrig har träffat, ett ställe att visa vem en är. Tjejer som inspirerar, tjejer som peppar varandra, tjejer som är grymma helt enkelt.
 
Julia går tredje året på Konstskolan (i Gävle) och förutom att producera briljanta teckningar är hon väldigt flitig på att dokumentera sitt liv via instagram @juliagidlov. Konstprocesser, aktiviteter som får min hemstad att verka mer spännande än den är, och givetvis en massa selfies. Asball stil både klädmässigt och artistiskt (som ni nog redan sett) Följ! Det är värt jag lovar. Hon har även en blogg samt en tumblr där hon visar upp det hon skapat.
 
Blev ni nyfikna (klart ni blev) och befinner er i närheten av Gävle city tycker jag att ni ska pallra er ner och kika på utställningen som håller på ända till 21 november. På Kulturkiosken alltså!
 
/ellinor
 
 

Fotoslinga

 
Har länge tänkt att jag borde äga mindre klädnypor av olika anledningar, exempelvis för att kunna sätta upp foton eller liknande saker på någon slags trådkonstruktion (som jag då tänkte göra själv, såklart). Eller som i det här fallet - fästa objekten på en redan existerande ljusslinga. Igår gick jag in på Clas Ohlson, för där finns väl allt, och hittade små plastklämmor, "Utmärkta att använda vid upphängning av ljusslingor eller annan dekoration". Lämpligt. Letar ännu efter ett par omgångar framkallade engångskamerabilder som verkar ha gått upp i rök. Närmast fönstret hänger iallafall jag och Aurora på en gata i Rom samt jag och Carro från en fotoautomat på popaganda än så länge. Tänkte att det vore skönt att titta på lite minnen ibland när vädret utanför inte känns lika roligt. 
 
 

Fluff



 
Dagens fejs, ton i ton med jackan.

Längtar bort, bort från vardag, bort från Gävle, bort från höstrusk - för visst har vi väl ändå redan passerat den fina perioden med löv i alla färger och en sol som fortfarande värmer?
Längtar till helg, som åtminstone finns inom räckhåll. Trots att jag jobbar dubbla nattpass. Jag får ju sovmorgon en lördagsmorgon för första gången på länge iallafall. Och så ska jag ju se Markus Krunegård! Han spelar i restaurangen på konserthuset på lördag. Såg honom senast för ganska precis två år sedan på samma ställe med samma upplägg. Hoppas det blir ett fint återseende.
 
 

Materiella cravings

Jag har blivit hemskt duktig på att spara pengar. Det blir inte så jobbigt när ändamålet lyder "resa" och dessutom känns det ganska bra att bara fönstershoppa på nätet ibland. Men här är några ytliga ting jag mer än gärna spenderat pengar på om jag var något mer förmögen:
 
En ljusrosa fuskpäls. Såg att H&M fått in en men föredrar denna mystiska från Pinterest.
Vita sneakers från Adidas. Stan Smith
 
... eller Superstars.
 
En ny polo kanske. Dessa ska vara från Weekday.
Rottingväskan från Palmgrens ligger lite väl utanför min prisklass men är väldigt fin ändå. 
 
En jeanskjol och ett hårband, vill helst bli lika snygg som Lovisa också. Det sistnämda blir kanske svårt att åtgärda men ett hårband bör väl inte kosta så mycket. 
 
 
Jag kämpar på mot både höstrusket och förkylning och en borde kanske vara förberedd på denna väderförändring efter snart 20 år i livet samt Norrland men ikke. Håll er friska kompisar! Klä er varmt, sov ordentligt och ät mycket vitaminer. Dagens tips från lilla mig bara. Kramiz
 
 

Familjen

Jag och Fia flydde de norrländska skogarna för ett tag. Inte så långt och inte länge, men vi hann iallafall hälsa på Frida och Mille i deras fina lägenhet i Uppsala! Mille, som befunnit sig i Gävle, fick vi till och med sällskap av på tåget. Vid stationen kom Frida och hämtade upp oss (som var exakt lika glad som vanligt trots att hon jobbat till 06 samma dag).
Det var gött att ha hela familjen samlad igen. Nästan som om vi fortfarande gick i samma klass och hängde varje dag. (Nu blev det mest bilder på dig Fia hoppas du är nöjd med det:-)
 
Nu ska jag repetera matsäkerhet och förbereda mentalt för de första dagarna på nye jobbe!
 
 

Rosa

Pressar i mig rosa vitaminer i sällskap av rosa littertur innan jobbet i hopp om att lura bort en potentiell höstförkylning. Tänker inte bli sjuk nu och inte någon annan gång heller.
 
Imorgon är det fredag vilket betyder helg och roligheter, bortsett från lördag där jag ägnar hela dagen åt att tjäna pengar. Men det är ju i slutändan ganska kul det med.
 
På återseende!
 
 

RSS 2.0