Måndag

Skor och halsband från Weekday, klänning från Urban Outfitters, löskrage från COS, strumpor från H&M eller Lindex eller något sådant.

Förutom att klä mig i utstyrseln ovan idag har jag gått i skolan, börjat läsa på om ultraljudets funktion, tittat på dokumentärer om fotografer som fotar arrangerade bilder, tränat, efterlyst ballonger med en del krav samt provat fiskefjällsliknande klänningar. Ni vet det där vanliga. 
 
 

Glimtar från sommar-London pt.2

Här kommer yttligare några bilder från när jag var på feriepraktik i London i somras:
I väntan på bussen.
Främling (vad döljer du för mig?)
Ett bra bandnamn var sprayat i marken.
Här tar vi en vilopaus mitt i ett besök av Camden market.
Åkte mer buss.
Gladast var jag nog när vi hade tagit oss till Abbey road.
Jag hade nämligen tvingat de andra att vi skulle imitera Beatles skivomslag på rätt plats.
Titta! Detta är en av de absolut bästa bilder som tagits med min kamera. Nice va?
Alla som kom dit skrev sitt namn eller liknande på väggen.
Det gjorde såklart jag också.
Passerade någon slags spegel.
Färgglada hus i Notting Hill.
Glad vakt utanför Buckimham Palace.
Det var någon slags matmarknad som gjorde reklam med ballonger.
Gottesaker från en ensam godisaffär på Oxford street.
 
Hade kunnat göra mycket för att få åka tillbak nu, eller var som helst egentligen. Gärna någonstans varmt. Eller att det blev vår. Det hade också funkat.
 
 

I've got some new shoes on and suddenly everything feels right

Trötta födelsedagstulpaner.
Och här är mitt senaste skoinköp. De fanns på Emmaus second hand när jag var i Stockhom tidigare i veckan i helt rätt stolek och jag kunde inte låta bli att köpa dem trots att de kändes lite dyra (många second handbutiker tenderar att ta sådana överpriser). Jag har velat ha dem sedan de såldes på Weekday och skulle ångrat mig om jag hade dem låtit stå kvar.
 
Det är helg och det är lördag och jag är trött för jag har jobbat och igår hade vi världens knäppaste runamöte. Det var länge sedan jag skrattade så mycket.
 
 

Studieresa till huvudstaden

Igår var vi på studiebesök i Stockholm med klassen. Kloclan 7.30 äkte bussen från skolan och jag var trött.
Cirka två timmar senare var vi framme. Vi klev av och fick en liten matsäck i form av macka, yoghurt och festis a la lågstadiet. Om detta var menat som sen frukost, liten tidig lunch eller något slags mellanmål har jag ingen aning om.
Efter ha stått och frysit ett tag utomhus fick vi besöka Noelmuseet, där vi vi se lite allt möjligt. 
Och lyssna en del på guiden.
Efter museebesöket hade vi en rast på ungefär 3 timmar där vi började med att äta lunch. Och vi fick se solen på första gången på länge!
Efter maten tvingade jag runt mina kära vänner i lite affärer innan det var dags för ett besök på riksdagen..
Och det måste varit ovanligt kallt just igår, just där vi var för sedan var vi så himla frusna att vi var tvugna att sätta oss på ett café och tina upp oss med varma drycker.
 
Imorgon ska jag skriva nationella provet i fysik i fyra timmar och jag skulle kunna göra en lång lista på skaer jag hellre gör än just det. Men när det är över får jag helg, vilket kanske får mig att överleva. 
 
 

Nitton den nittonde

Nu är jag 19 år! Och jag är väl inte fullt så glad över just det faktumet, som bilden ovan kanske utstrålar. Men jag har idag fått en frukostbuffe utdukad i min ära, en bok jag önskade mig, nya tulpaner och en stor summa resepengar med syfte att gå till en framtida tågluff, så jag ska inte klaga. 
 
Att fylla nitton den nittonde, det gör man bara en gång, sa mamma till mig, vilket i och för sig är sant. Bara det att nitton fyller man ju bara en gång oavsett.  
 
 

Estetsmittad, stenbeklädd och prickar

 
[Torsdag 8.31, Estethuset]
 
- Har du blivit estetsmittad?
- Eh, jaa, kanske det.
- Jag tänkte på ansiktssmyckningen.
- Hm... ja...?
- Jag skojar bara, det ser jättefint ut på dig.
- ...
 
*lektionen går igång*
 
Igår hade jag klistrat stenar i pannan, vilket min fotolärare uppmärksammade och var noga med att påpeka.
Idag satt istellet stenarna i form av prickar på benen. Jag köpte dessa strumpbyxor på Gina Tricot igår, 49:- på rea! De liksom glimmar när de kommer i kontakt med ljus, vilket känns aldeles lagom festligt idag eftersom det är fredag.
 
Imorgon bitti är det terminstart på simskolan, vilket betyder en tidig kväll för mig om jag ska orka upp och vara tillräckligt representabel inför föräldrarna. Lördagsaftonen kommer däremot bli lite roligare, och på söndag fyller jag år. Trevlig helg!
 
 

Frukost på tulpanens dag

Tänk er allt som kan gå fel under en dag. Addera sedan detta med allt som egentligen inte borde kunna gå fel. Ungefär där någonstans har min dag hamnat. Men jag åt åtminståne en väldigt god (och snygg) frukost.
Och till er som inte kände till det tidigare: det är tulpanens dag idag! Visst är det en himbla bra grej att uppmärksamma, då något så enkelt som blommor kan göra en människa så pass glad.
  
 

Några glimtar från sommar-London

Nu när vi kastats in mitt i vintern kan jag inte göra annat än drömma om sol och värme, vilket fick mig att tänka på en resa jag gjorde i somras. Jag var nämligen på feriepraktik i London, där jag jobbade på Röda korsets second hand, vilket jag fick tack vare skolan. Vi börjar på Arlanda och en trött resenär.
Här är Fia, min ena och bästa resekamrat, framme vid slutdestinationen.
I detta fina område, i Holland Park, skulle vi nämligen bo på ett norskt vandrarhem.
Smygfotade hipsters med cool accent.
"Harry Potter closet" stod det på dörren till skrubben under trappen där vi bodde. Älskar!
Första kvällen, när vi köpt våra Oyster cards, bestämde vi oss för att lära oss att hitta till våra arbetsplatser. Det var lättare sagt än gjort kan jag tala om, vi hann åka fel flera gånger. 
Det hann bli sent och himlen hann bli rosa, men tillslut hittade vi fram till båda affärerna!
Någonting i den här stilen såg min lunch, som jag plockat med mig från vandrarhemmets frukost, ut varje dag i två veckor. Det ser kanske inte så aptitligt ut, men jag tjänade iallafall in en del pengar. 
Vi åkte en del tunnelbana.
Och gick massor. 
Här är vi första gången på Oxford street (det blev några återbesök). Vi var givetvis inte ensamma.
Casual cyklist.
Det togs en del bilder.
Till exempel på mig och en gestaltning av världens lägsta man.
Och på kineser i China town.
Väntade vid övergångsställen.
And we went ounderground.
 
Det får räcka för idag! Lite fler bilder kommer upp vid något annat tillfälle.
 
 

Jakten är över

Jag skrev ju för ett tag sen om att jag ville ha en till ljusslinga. Nämnde det även för min mamma, som letade fram denna från källaren. Jag behövde alltså inte betale att enda öre!
Nu syns det knappt pga exponeringen, men såhär hänger den iallafall.
Förresten, om en vecka blir jag 19år! Känner mig för tillfället ganska likgiltlig, men det kanske blir skoj.
 
 

Jackfynd, snö och fjärrutlösare

 
Efter en höst som varade ända in i januari har nu vintern tillslut kommit tillbaka. Jag har väl lite bladade känslor kring snö och kyla; visserligen går det inte längre att klä sig hur som helst om man vill undvika att förfrysa, å andra sidan lyser dess vita färg upp den annars gråa och dystra naturen vi har den här tiden på året
När det fortfarande var ljust idag tog jag mig ut i kylan för att testa en av mina julklappar - en fjärrutlösare till kameran. 
Och när jag ändå var igång med att ta kort på mig själv tänkte jag att jag kunde passa på att visa upp två relativt nya jackor som jag köpt för fyndpriser båda två. Denna har jag tittat på tidigare men inte velat spendera pengar på förrän jag fann den på en tvåhundrakronorsreaställning inne på H&M. Egentligen hängde den fel och egentligen kostade den 350:- då den "bara" var nedsatt till halva priset. Men det var ju inte mitt fel att alla jackor av samma sort hängde där de gjorde, så jag fick ändå köpa den för 200:- och tjände ju då totalt 500:-. Ett kanska bra kap enligt mig. Med tanke på dess tjocklek och den nuvarande temperaturen får jag dock vänta ett tag innan jag använder den igen, men jag plockar väldigt gärna fram den när det blivit lite varmare.
Den andra jackan hittade jag under mitt senaste besök på Rias second hand, och för den behövde jag bara betala så lite som en tjuga. Och såhär ser en tydligen ut när en tar fokus med fjärrutlösaren, in action med luvan uppe.
Dessvärre är denna inte heller så värmande, men den är tillräckligt stor för att rymma lite tjockare koftor under. 
Trots att jag bara var ute några minuter hann jag tappa känslen i fingrarna, bli alldeles röd om näsan samt få kameran att förlora fokus. Nåväl, det är sådant en får lära sig leva med när en bor i Sverige antar jag.
 
 

All I Want For Christmas Is New Year's Eve

 
Jag har omedvetet tagit jullov från detta med att blogga, men nu är det hög tid att bloggen vaknar till liv igen. Det har snart hunnit vara 2014 i sex hela dagar, men det känns ändå passande att börja med att visa lite bilder från min nyårsafton. Personligen tycker jag att denna typ av högtider (midsommar, sista april) där det är meningen att man ska festa och bli helt crazy är enormt överskattade, men jag hade en hemskt trevlig trevlig kväll och är jätteglad att jag fick fira in det nya året med några av mina finaste vänner. 
Vi träffades hemma hos Caroline och innledde kvällen med fördrink i soffan.
 
Carro bjöd på jättegoda crêpes till förrätt, och varmrätten bestod av allt möjligt plock, precis som det ska vara när man har knytkalas. Det fanns till exempel kyckling, potatigratäng, halloumi, jordnötssås, vitlöksbröd, parmaskinka, mozarella och soltorkade tomater. Jag ska inte glömma den festliga salladen. 
 
När alla ätit sig mätta och lite till tog vi det kloka beslutet att ta en paus inan vi fortsatte med efterrätten. Istället spelade vi ett spel, vars namn jag inte minns, men vi fick iallafall turas om att bära extremt tjusig brillor för att kunna läsa vad som stod på korten.
Eftersom vädret inte var särskillt vintrigt utan snö tyckte jag att det var helt okej att bära blommigt. Någon bättre bild än såhär har jag tyvärr inte på skjortklänningen jag precis reklamerade. Förhoppningsvis får jag ett bra svar från sidan jag beställde den ifrån, eller så kanske jag lyckas laga den. 
Till eftrrätt hade Miriam gjort en marängtårta. Megagod!
Avslutningsvis kommer en bild på självaste värdinnan. Skrattandes i en partyhatt och konfetti med en (godedjurs)hund i knät. Har svårt att tänka mig henne i bättre skepnad än så.
 
 

RSS 2.0