Känslor hela tiden, kompis du är ägd

 
 
 
 
 
 
Igår plockade jag fram min ljusa vårkappa (en gång i tiden köpt för 20:- på Ria som så mycket annat jag äger) trots att den kanske egentligen var lite för tunn. Men idag skiner solen och temperaturen stiger ikapp med mina mungipor. Jag har hunnit jobba ett pass, och imorgon jobbar jag ännu ett som vikarie. Lite tråkigt var det att få träffa mina simskolebarn för sista gången den här terminen. Nästa lördag sitter jag nämligen och skriver högskoleprov och veckan därpå befinner jag mig i Italien (!). Det har alltid varit en av de jobbigaste grejerna i mitt liv, att inte kunna befinna sig på flera ställen samtidigt utan att man alltid måste prioritera. Nåväl, man kan ju inte göra allt. I och med att jag åker till Italien missar jag även läsårets sista runamöte, vilket betyder att jag varmed om mitt livs sista ordinarie möte igår. Just nu känns det inte så jobbigt, men det kommer väl ikapp en tillslut. Att jag är usel på att komma på saker i tid hör kanske ihop med min totala tidsoptimism.
 
Nu ska jag försöka få lite saker gjorda innan helgen är över och givetvis insupa en del d-vitamin.
 
 

Bra måndag trött tisdag

Igår var det måndag och det hände flera bra saker. Till och börja med hade jag sovmorgon i vanlig ordning vilket jag passade på att carpa tillsammans med en perfekt mogen avokado och en bok jag velat läsa sedan jag fick den i födelsedagspresent. Återkommer nog till den när den är färdigläst.
I slutet av min första lektion var det brandövning. Det tyckte Fanny och Sabina var roligt. Jag med, eftersom jag slapp räkna klart en jobbig fysikuppgift.
När övningen var färdig smög jag och Sabina ner i cafet för att köpa kaffe, och under den turen fick jag denna superfina personliga inbjudan av Lilith, feministföreningen på min skola, till deras nästa möte. Mötet råkar dessutom vara ett semlemöte, och på baksidan av kortet är det meningen att jag ska komponera ihop min egen semla som jag sedan blir bjuden på under mötet. Skoj! (Inte endast på grund av semlan såklart.)
Idag är det tisdag och jag ville mest bara säga hej. Har tyvärr inte fått äta några våfflor idag, med fick väldigt goda crêpes till middag, fyllda med bland annat äpple och mango chutney (samt vegetariskt anpassat till mig<3). Hade hoppats kunna visa min klädsel men det blir dessvärre inte bättre än såhär. Har iallafall på mig en svart hängselklänning och en rosa tröja som fortfarande luddar ner allt den kommer åt.
 
I övrigt kan jag dra två slutsatser av spegelbilden:
1. Jag måste klippa mig. Ska försöka boka in en klipptid till senast nästa vecka.
2. Jag är trött. Därför ska jag nu dra mig till sängen.
 
Imorgon efter skolan ska jag förhoppningsvis gå på vinerssage och kika på Liliths utställning om varför feminism behövs, som börjar visas på Länsmuseet. Den är jag väldigt nyfiken på.
 
Ha en fin vecka!
 
 
 

Let's talk about gender baby

Dagens look eller något. Svävande ben i luften och koffeinabstines i toalettspegeln på flykt från lektionen. (Jag köpte kaffe i cafét kort därefter och ingen levande varelse kom till skada.)
 
Blä på snö, kyla och årets andra vinter, blä på prov i hälsa, sjukdom och medicinsk teknik och blä på att mitt bankkonto nästan ekar av tomhet. Bara åtta dagar till löning, sen, DÅ, ska jag....... klippa håret och spara pengar. Och kanske kanske köpa något nytt, något som inte kostar så mycket.
 
Fram tills dess tänker jag gå och hoppas att det blir vår igen, varje sekund.
 

Jag har varit vilsen, Lisa

Jag har varit vilsen på både det ena och det andra, glömt bort att fotografera och haft problem med att få in bilder i datorn. Nu är åtminstone det sistnämnda löst (tack lillebror) och jag lovar att försöka bättra mig på det andra, på riktigt denna gång. Här är några få saker som blev dokumenterade förra veckan:
Spenderade en heldag på Högskolan för att labba. Det naturvetenskapliga är väl inte det jag kommer sakna mest från gymnasiet om man säger så, men jag hade det ändå trevligt med mina labbkamrater.
Fick se solen en del (<3) och denna gång värmde strålarna på riktigt.
En dag bar jag klänningen ovan som jag köpt för 30:- med studentrabatt på Myrorna, men struntade i hatten pga blåsigt.
 
Jag blev så trött på snön att jag temporärt bytte tillbaka till ballongheadern. jag ska försöka få till något lite roligare så snart som möjligt.
 
Förresten, här kan ni lyssna på låten vars titel fick bli rubrik till detta inlägg.
 

Ett glest instagramfebruari

Det blev inte många upplagda bilder på mitt instagramkonto i februari. Fyra ynka kvadrater i försök att dokumentera månaden. Antagligen finns det någon symbolik mellan detta och blogguppdaterandet. 
-Fick en fantastisk födelsedagspresent i form av presentkort tillsammans värda 250 kronor på skolans café.
-Upptäckte det roliga med att knyta sjalar till turbaner.
-Väntade en del på bussen.
-Åt frukost framför Girls, men det vet ni ju redan.
 
Nu är det mars vilket betyder nästan vår vilket borde göra mig både gladare och mer inspirerad. Hoppas!
 
 

Två gånger Isa

Denna helg har jag hängt både en och två gånger med denna tös, visserligen med ganska få timmars sömn däremellan. Det vara längesen vi sågs bara vi två, vilket gjorde det extra mysigt.
I fredags tog jag bussen hem till Isa, som bjöd mig på ett glas vin samt sin sopranstämma när vi övade stämsång med Erato och rytmik med koppar. Jag fick såklart även dela med mig av min version av studentkryssningen för henne då hon istället befunnit sig i London tidigare i veckan. Sen spelade vi Playstation och dödade zombies. Det finns väl andra saker jag är bättre på fick jag konstaterat.
I London hade hon köpt sin fantastiska balklänning som så tjusigt hänger framme i hennes i övrigt väldigt fina rum. Mer bilder än såhär hann jag dessvärre inte ta innan min kamera fick för sig att dö för den här gången. När jag åkte hem laddade jag batteriet för att kunna släpa runt på den dagen därpå, när vi skulle second handa, vilket jag också gjorde. Jag tog däremot inga kort. Så bra är jag. Vill man se mer av Isa får man helt enkelt gå in på min Instagram (om man inte känner sig manad att söka upp henne personligen vill säga). 
 
 

Första mars

Jag föll inte överbord.
Jag blev inte avslängd i Finland.
Jag blev inte kvarglömd på båten.
Jag överlevde studentkryssningen alldeles utmärkt.
Jag har bara varit dålig på att uppdatera, som vanligt.
 
När jag återhämtat mig från festligheterna gjorde jag ett besök hos Myrorna där jag hittade en klänning samt kjolen ovan. 25% rabatt på hela köpet för att jag var student dessutom. Meganöjd!
Jag hade inte lika mycket tur idag när jag och Isa bestämt oss för att göra en ordentlig second handrunda på vår lediga lördag. Det var väl i och för sig bra att jag kunde spara mina få slantar ett tag till.
 
Ska verkligen försöka skärpa mig med bloggandet. Men innan jag gör något annat ska jag äta pizza.
 
 

RSS 2.0