Och du säger att staden är precis som staden alltid varit, i väntan på en lång kall vinter

Såhär fint kan det se ut om om man ser ut över Gavleån från en bro kvällstid.
Och såhär såg jag ut idag då jag lyckats få till margaretaflätor i håret för första gången i mittt artonåriga liv. Detta är utan tvekan det vettigaste jag ådstakommit denna vecka. (Har inte lyckats med så mycket annat, tyvärr.)
Min dag har förutom att posea på toan gått ut på att vänta i timmar då lektioner blivit inställda; äta julbord till lunch; skriva prov i kemi; ruinera mig själv på strumpbyxor och en ny mobilladdare då min gamla olämpligt slutade fungera igår. 
 
Imorgon har jag sista riktiga skoldagen, på fredag är det julavslutning innan diverse trevligheter med runa, och sedan är det förstås jullov. Tjoho!
 
 

Några materiella julklappsönskningar

 
 
 
 
Då tredje advent redan passerat och det inte är många dagar kvar till jul vore det väl lämpligt att dela med sig av en önskelista, tänkte jag. Jag skulle inte bli jätteledsen om jag fick något av detta inslaget i ett paket på julafton.
 
▼Jag vill utöka min samling av muminmuggar, så att jag kan bjuda fler på te samtidigt. Främst vill jag ha denna som pryds av Mymlan.
▼Tycker denna runda bricka med motivet Dangerous Journey är väldigt fin. Dessvärre verkar den vara slutsåld överallt.
▼En stringhylla vore inte fel. Helst i denna färgkombo (hyllor i valnöt plus svarta gavlar)
▼Vinylspelaren är så snygg att jag nästan vill ha den endast som prydnad. Från Urban Outfitters.
▼Jag har bestämt mig för att börja rita och bli riktigt bra på det (får ibland för mig sådana saker). Vill ha några Promarkers som hjälpmedel.
Rottingväskan från Palmgrens kommer jag nog inte äga förrän jag blivit rik, men en kan ju alltid önska sig.
▼Har velat ha ett par fräsiga sneakers ett tag. Jag och min beslutsångest vet inte ens vilka jag helst vill ha, varken färg eller märke. Men dessa från New Balance är ju ganska trevliga. 
 
Allra helst önskar jag mig ju lite mer abstrakta saker, t.ex: jämställdhet, bättre betyg, en framtid och sånt där. Ett liv skulle också uppskattas. Sådant gör sig dessvärre inte så bra på bild, så detta fick duga.
 
 
 
 

Goder afton mitt herrskap här kommer lussebrud

För två dagar sen var det inte bara fredag den 13:e, utan även Lucia, om nu någon skulle missat det. Vi i KGF Runa lussade som vanlig hela dagen för att tjäna pengar till vårens kommande soaré, där första tåget gick av stapeln klockan 7.00, och sista vid 20.00. Här sjunger vi upp i skolan innan tåget i aulan som vi gör tillsammans med Vedandi.
Åters lussande i skolan gick tydligen vädligt bra. En pensionerad lärare sa till och med att det inte inte låtit så fint om oss på över 50 år, dvs den tid hon varit på skolan och lyssnat. Kanske berodde det på att Verdandi ansträngt sig och lyckats få till stämmor på Staffan stalledräng (är fortfarande både stolt och förvånad), men jag tror främst det berodde på att Runa är så fantastiskt jäkla bra helt enkelt.
Både lustigt och fint var det att se så många vitklädda vandra omkring.
Här är vi på väg till matsalen för att äta den traditionella risgrynsgröten.
Sista stoppet var som vanligt hemma hos vår inspektor, Gunilla. Där var Julia Lucia i år.
Tyvärr fick inte alla flats i kameralinsen, men här posar vi med händerna formade till R (för Runa) på teckenspråk. (Eller ja, de som vet hur tecknet görs iallafall.)
Caroline, Frk. Ordförande, Carro, Ordis, Cazzolini, (no longer) Ginger på låtsas. Kärt barn har många namn.
Slutligen skulle vi ta gruppbild med alla treor (som inte hunnit åka hem). Utmattning efter dagens lussande kanske var orsaken till vår brist på fantasi när vi bestämde oss för att posera som... katter. Hur mycket katt denna bild utstålar vet jag inte, men jag blev iallafall ganska identisk med den söta hunden som Gunilla håller upp. Det är ju alltid något.
 
Så himla sorgligt att detta var allra sista gången som jag gjorde det här med min fantastiska förening. Kanske var det sista gången jag gick i ett luciatåg över huvud taget. Men som med det mesta annat i livet måste man lära sig att gå vidare. En kan ju inte vara fast i samma punkt för evigt, lite förändring ibland är nog bara hälsosamt.
 
Förutom att lussa denna helg har jag även hunnit med att ha återträff med min högstadiaklass för första gången sedan nian. Detta var både knäppt och roligt. Dessvärre var jag tvungen att gå hem tidigare än jag kanske velat, då jag var helt slut efter alla luciatåg, och dessutom skulle jag upp tidigt för ta mig till julavslutning med simskolan morgonen därpå. Igår kväll var det ännu en traditionsenlig tillställning med Runa och Verdandi - den årliga luciavakan. Idag har jag mest varit trött och imorgon börjar den sista veckan innan JULLOVET. Det tackar vi för. 
 
 

En Annan Typ Av Julmusik

Efter genomgången på fotolektionen idag fick vi ett häfte med fokus på porträttfotografering att läsa igenom. Vår lärare, Micke, sätte igång lite bakgrundsmusk som gjorde att jag inte kunde slita tankarna från julen. Dels lyssnade jag väldigt mycket på bandet vid den här tiden förra året, dels känns deras musik väldigt julig, om jag ska citera Micke. ("Jag lyssnar alltid på den här skivan när den första snön har fallit."
Dagens tips blir alltså Detektivbyrån och denna skiva som enligt mig är ett eminet alternativ till den traditionella julmusiken, som visserligen också är fin, men lätt blir uttjatad. Dessutom är allt helt instrumentalt, så man slipper oroa sig för töntigt skrivna låttexter.
 
 

Färgglada djur på burkar av glas

Jag borde egentligen sitta med huvudet nersjunket i min mattebok inför morgondagens nationella prov, men jag tänkte att jag tar en paus samtidigt som jag passar på att visa upp mitt senaste pyssel som jag gjorde här om veckan. 
Denna typ av pimpade burkar har jag haft i tankarna ett tag men inte verkställt förrän nyss, då jag fann ett par tomma syltburkar här hemma samt den överblivna guldfärg sedan detta projekt. Och utöver färg och burkar behövs: valfria minatyrplastdjur, lim som håller samt en del tålamod (syltburkars lock är oftast blanka, dvs det krävs några lager för att färgen ska täcka). Ett tips kan även vara att tvätta eller lägga penslarna i blöt så fort du är klar med dem, annars blir de förstörda (R.I.P. penslarna på bilden).
Voilá! En guldig kanin och en rosa häst, fullt naturligt. Kaninburken fick även en etikett med rubriken Ellinors kaffepengar och texten "skänk en slant och hjälp en fattig student att överleva skoldagarna". Skolkafeterians femkronorskaffe kan bli ganska dyrt i längden. Utan att jag nämnt något om detta till mamma har hon funnit burken och bidragit med 22 kronor till min lilla insamling. Snällismamma<3
 
Nu ska jag återgå till pluggandet samt fortsätta kampen mot en envis förkylning. Förhoppningsvis överlever jag båda tingen. Glad andra advent!
 
 

Tidigt luciafirande och öl på en tisdag

Det har hunnit bli december och julen blir allt mer märkbar för varje dag som går. Inte minst med tanke på de regelbundna sångträngarna Runa har inför Lucia.
Och igår hade vi vårt första luciatåg för iår. Vi besökte Soldathemmet och allt gick fint med undantag för en smärre hostattack (jag ansvarar potentiellt för den) plus att vi lyckades sätta igång brandlarmet när vi skulle förtända ljusen på kronan. Nåväl, det är sånt man får räkna med. 
När vi lussat färdig spatserade jag och dessa tjejer genom ett julpyntat Gävle mot vårt allas favorithäng - Racken. Det var ju faktiskt Drick en öl-dagen igår, vilket vi självklart inte tänkte missa.
 Vi beställde alla varsinn öl, förutom Julia som köpte cider ("Öl är äckligt") och Isa som utöver öl ville ha nachos (och en äcklig dip tydligen).
Lagom glada vinglade vi därifrån för att komma i säng innan skolan dagen därpå.
 
 
 

RSS 2.0