I'm a female rebel

Detta är nog mitt favvoplagg just nu. Den dök upp hos mormor senast mamma var där för att hjälpa henne städa bland gamla grejer. Morgonrocken har tidigare tillhört min gammelmormor och köptes i USA någon gång under 20-talet. Ganska häftigt, tycker jag. Tydligen var den helt oanvänd också.
Och här är antagligen min favvolåt för tillfället:
 

Återförening

I lördags efter att Frida slutat jobbet agerade Mille privattaxi och plockade upp varje medlem i gänget där vi befann oss för att sedan köra oss hem till honom. Vi tyckte det var dags att hänga då vi inte setts alla tillsammans sedan studenten. Mille bjöd på delikatessbricka och agerade bartender, det sistnämnda i vanlig ordning. Han hann även säga "är det någon som känner Ellinor är det jag" samt glömma bort att jag är vegetarian två gånger under kvällen och ville mata mig med skinka. Aja, ostarna på brickan var väldigt goda hur som helst. Vi blev kvar i huset lite längre än planerat men lyckades ändå ta bussen in till stan innan Gävles uteliv stängde.
 
Och om mindre än en vecka flyttar Frida och Mille till Uppsala. Flyttar! Hemifrån! Har i princip spenderat varje dag i skolan sedan jag började gymnasiet med dessa människor och nu ska vi inte ens bo i samma stad längre. Som tur är råkar avståndet ändå inte vara enormt och som tur är försvinner inte Fia än. Påminn mig att jag ska utnyttja den tillgången.
 
 

Husmorshudvård

Nej, det är inte sylt i burken, även om flera attribut antyder till detta. Jag läste nämligen ett blogginlägg tidigare i veckan om DIY hud- och hårvård och fick för mig att testa att göra en av produkterna - en body scrub.
1,5 dl socker, 3 matskedar citronsaft, 3 matskedar kokosolja, en mängd hallon (jag tog eventuellt för mycket och vågar därför inte dela med mig av något mått)

Blanda alla ingridienser i en burk och förvara i kylskåpet (håller i ca en vecka).
Sockret tar bort död hud, citronen ska strama och rena huden medan oljan ska göra den mjuk.
 
Helt ärligt var jag lite skeptisk mot detta innan jag testade. Jag har till exempel aldrig tidigare vågat göra någon egen hårinpackning med rädsla om att gå runt och lukta majonäs i håret efteråt. Men det här var verkligen något. Först och främst luktar den så himla gott, jag hade lika gärna kunnat äta av den. Nu är ju inte jag någon hudvådsexpert, men jag tyckte ändå att den gjorde någon slags nytta. Det var iallafall väldigt kul att testa. Helt naturligt, och helt gratis i mitt fall då vi hade alla ingridienser hemma.
 
 

Pasta pesto polers

Lite såhär såg det ut när Carro bjöd på middag förra veckan. När efterätten var uppäten hade vi blåbär på exakt varje tand och ingen hade vidare lust att öppna munnen. Så fåfäng en kan bli. Men det var både gott och mysigt, precis som det brukar vara i sällskap som dessa.  
 
 

Berlina i Gävle

HEJ ISA och ni andra som faktiskt kikar in här ibland. NU blir det liv i bloggy igen, förhoppningsvis.
I förrgår var jag tillbaka i Linas lägenhet, vilket kändes bra. Dels för att det är ett väldigt trevligt ställe att hänga på, men såklart främst för att Lina herself också befann sig där. Hon var i stan på kortvisit under studenten, och innan dess träffades vi senast kring jul sedan hon flyttade till Berlin i höstas. Nu var hon i Sverige pga veckans Emmabodafestival och i lördags kom ett smått oväntat "Är i Gävle ikväll, vill ni ses?" Såklart vi ville. Vi fick lyssna till hur livet varit där nere innan vi gick ut och drack öl, men däremellan var vi tvungna att försöka få till en självutlösarbild framför den fina tapeten. Det gick sådär. Näväl, jag hade ypperlig kväll hur som helst. Nästa gång vi hänger får det bli jag som hälsar på i Berlin.    
 
 

RSS 2.0