bibbel bitches

 
 
 
 
På min födelsedag, hemma hos Elina och Lewis på kvällen, hade en rätt så bra grupp människor samlats ihop för första gången. Efter några flaskor alkoholhaltiga drycker kom vi på att vi borde starta en bokklubb. Till skillnad från alla andra briljanta idéer man får på fyllan var det här något som 100% skulle genomföras. Vi inledde en facebook-chat, och började diskutera hur vi skulle gå till väga. Till slut sågs vi hemma hos mig för att komma överrens om några böcker vi ville läsa och efter ytterligare lite tid sågs vi hemma hos Tove i hennes och Antons fina lägenhet i south kensington för att ha ett boksamtal om vår första bok. Tove, Kristin Saga, Caroline, Elina och så jag, tillsammans kallar vi oss Bibbel Bitches - för att vi kommer hänge flitigt på bibblos, obviously. Vi hade läst Everything's Illuminated av Jonathan Safran Foer och diskussioner om språk karaktärer och händelser svävade ut i andra tidsrelevanta ämnen så som sexistiska kollegor konservativa släktingar och de få saker som fått oss att känna oss riktigt kränkta. Även om vi missade lite fokus från boken kändes det skönt att få ett tillfälle att träffas och prata. Har bara kommit en bit i nästa bok men känner redan nu att denna kommer ge oss en del intressanta saker att ta upp på nästa möte.
 
 
/ellinor
 
 
 
 

önskelista till och från mig själv

(eller frivillig sponsor)
 Lång vit kimono/tunn kappa från & other stories och blank vegansk läderväska från back


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plastiga solbrillor. Svarta från Acne och röda från Sun Buddies.
 
 Parfym med doft av min favoritblomma från Byredo. Gärna en konkret bukett till det.

 
Kjol och byxor från weekday.  
 
Classic hoop earrings från Sophie Buhai. Så simlpa så perfekta och i en prisklass helt bortom min ekonomi.
 

Ett par funky sneakers. Kanske från Nike eller Reebook.
 
 
/ellinor
 
 
 
 
 
 
 
 

a shitload of tulips

Det blir lite hackigt med ofrivilliga avbrott men här kommer ett inlägg om söndagen som var, då jag för ovanlighetens skull var ledig och värmen var frånvarande men men åtminstone solen gav sken om att det var vår.
 
 
Jag hade stämt möte med Caroline på columbia road flower market, och kommer man i slutet av marknaden (efter kl 15.00 ungefär) som vi gjorde säljs mycket ut billigare. 2 för priset av 1 och sådana klassiska erbjudanden. Vi båda köpte svinmånga tulpaner. Bara jag en rejäl massa, Carro dubbelt så många.
 
I den enorma folkhop lyckades jag ändå urskilja två bekanta ansikten, eller rättre sagt: EN välkänd KALUFS. Helt otoligt att man faktiskt kan "springa in i varandra" i en stad där det rör sig så mycket människor.
 
 
 Tror vi just hade försökt övertala Carro att flytta till östra london här, men hon envisades med att stanna i west. Lewis reppar east side.
 
 *stel stämning* förutom hos Elina som mest var nöjd över sina nyinköpta liljor.
 
 
 Vi kände oss inte färdig med marknad utan vandrade vidare mot broadway market.
 
 
 
 
 "a shitload of tulips"
 
 
 Väl framme kände majoriteten av sällskapet sig hungriga och vi bestämde oss för att äta på franco manco, som Lewis påstått serverar londons bästa pizza. Dessvärre var vi inte ensamma om den idén, men skrev upp oss på en kölista unde namnet ElinDA (tjejen i dörren hörde fel men vi drev vidare med Elinas alterego) och blev ombedda att komma tillbaka en kvart senare. Det blev en detour på en pub på samma gata med drink och wasabinötter för somliga.
 
 Efter ytterliggare en halvtimme ute frysandes (ugh) fick vi tillslut komma in i värmen. Stenugnsbakad surdegspizza och öl var väl exakt vad min kropp behövde vid det här laget. Överkomliga priser också, tack för det (Elinda)
 
 Hej! Och hejdå till konceptet "ledig helg" som jag inte vet när jag får ta del av nästa gång igen.
 
 
/ellinor 
 
 
 
 

surfdrömmar koka-kolasjälar och riktiga vänner på danska

Jag sa upp mitt spotify premiumkonto för några månader sen för att spara pengar (eller rättare sagt: det försvann samtidigt som mitt svenska mobilabonnemang avslutades och jag var för snål för att förnya det) och sedan dess har det blivit lite sparsamt musiklyssnande för min del. Lite kontrast mot att ha konstant gått runt med hörlurar tidigare. Men här är några låtar jag inte kan sluta lyssna på just nu:
Beroendeframkallande eller hur. Har föresten på senaste tiden fått ett EXTREMT sug efter att lära mig surfa. Denna video dämpar inte det precis.
 
The queen Erykah Badu gjorde en cover på Kanye Wests Real Friends när hon var i studion för att egentligen spela in något annat och jag är hypnotiserad.
 
Har i hela mitt liv gått och tänkt att danska är det fulaste språk som finns men nu har det förflyttats bland mina åsiktsfack till de coolare. Vill någon ta en minisemester till Köpenhamn med mig?
 
På tal om coola tjejer som tolkar andras låtar: här är Hanna Järvers version av Koka Kola Veins.
 
Lyssnar väl egentligen på allt Little Simz producerar men tror att detta är hennes senast inspelade musikvideovideo. Missade henne på way out west i somras och missade henne här i London för ett par veckor sedan men vi bor ju i samma stad nu så någon skymt av henne tycker jag att jag borde få. Om man får önska lite.
 
 
/ellinor
 
 
 
 

RSS 2.0