En bortglömd klänning

Om en vecka ställer jag och mamma oss på Åhlens parkering för att sälja alla möjliga grejer på bakluckeloppis, jag mestadels kläder. I jakt på fler varor fann jag denna i garderoben, som jag helt glömt bort att jag ägde. Jag köpte den billigt som sista exemplar på rea för nästan ett halvår sen och tänkte att det gör inte så mycket om jag aldrig använder den. Den fick i och för sig vara med i soarén som alvutstyrsel, men nu kom jag på att den kanske vore fin att ha på midsommar. Hm, det är inte alltid så lätt att hålla reda på tid och dagar när sommarn hittils bara bestått av höstväder. Det fick åtminstonde bli en liten dans på altanen (där jag ju spenderade min midsommarafton) som kompensation. 
 
 

Den där midsommaraftonen

Carro vinner överlägset priset för årets krans.
Titta bara som hon bär upp den. Miriam hann tyvärr inte stanna tillräckligt länge för att bli fångad på bild, men hon lämnade ifrån sig en bukett midsommarblomster (som hon plockat någonstans mellan mitt hus och att vara vilse i skogen, typ. Varje gång jag bjuder över folk tenderar minst en person att inte hitta hit på första försöket av någon anledning).
Trots att jag misslyckades helt med grillen fick vi tillslut mat på bordet. Mycket halloumi och lite svamp, zucchini, paprika och majs, bland annat. 
Marre var också med, såklart. (Måste börja säga Maria-Therese, så jäkla fint namn.)
Vi höll oss länge på altanen trots istidsklimat och undvek att frysa ihjäl tack vare miljoner filtar. Tillslut flyttade vi ändå in och spelade Pictionary med lite egna regler.
 
 

Att göra när en inte har bättre saker för sig

- Ge sig ut på promenad fast det regnar och fast det är svinkallt.
- Lyssna ikapp podcastavsnitt.
- Rensa ut nästan halva garderoben och fundera på om något skulle kunna säljas.
- Plocka blommor och placera i secondhandköpta vaser, återanvända flaskor och syltburkar. Billigt och bra.
- Äta avokadomackor, helst jämt.
- Lägga en avokadokärna i blöt och hoppas att den får rötter.
- Sticka sig på nål minst en gång under föregående moment.
- Springa i skogen.
- Läsa böcker som legat hemma men som aldrig riktigt fått tid medan skolan varit igång.
- Skriva ett sånt här meningslöst inlägg.
 
 

En annan midsommar

Såhär såg en del av min midsommar ut för två år sedan. Idag är himlen mestadels grå, och temperaturen är alldeles för låg för att få klassas som sommar, men jag ska "fira" denna högtid tillsammans med halva skaran på dessa bilder samt ett par till bra människor, så jag är glad ändå.
Nu ska jag fortsätta förbereda här hemma, leta fram en och annan vinteroverall eller så.
 
Glad midsommar!
 
 

Ja visst gör det ont när knoppar brister

När en tar studenten får en en massa fina blommor. Synd bara att de inte varar för evigt. Och synd bara att jag inte kom på att bevara dem på bild innan de ledsnat helt.
 
 

Frånvaroanledning: studenten

En liten snabb update bara. Ni får ursäkta min frånvaro, men jag har varit lite upptagen med att ta studenten. 
Studentvecka med brännboll, klasshäng, femkamp, barrunda, vattenkrig (jag tog sovmorgon), champangefrukost, mingel, mösspåtagning i aulan, UTBUREN av verdandister innan det vanliga utspringet, studentparad, bilåkning, studentmottagning med besök av bl.a. mina fina runaiter, och såklart, flakåkning!
Jag är så himla glad att jag fått göra allt detta med mina finaste vänner, och jag är så himla glad att jag fått spendera mina tre gymnasieår med dessa fantastiska människor. Det är både sorligt och surrealistiskt att det är över. Men snart börjar något nytt, vad nu det är.
 
Nu ska jag fortsätta att njuta av livet!
 
 

Studentbal

Ungefär såhär såg jag och mina bästisar ut förra lördagen när vi hade vår bal på Engeltofta. Trots utlovat regn var det uppehåll hela kvällen och jag hann till och med skymta solen strax innan den gick ner. Vi var ett 60-tal personer som enats om att anlända med Limöbåten. Väl på plats minglade vi, blev fotograferade, drack välkomsdrink, åt middag och avslutade kvällen med en del dans. Kvällen var fantastiskt rolig och det gör så ont att tänka att jag snart inte är en del av min klass, min skola, att det inte längre blir en självklarhet att träffa alla dessa underbara människor.
 
 

Spead of sound

 Igår var jag på bal. Studentbal. Den man upplever en gång i livet. Och nu är den över. Lite surrealistiskt att jag redan är här, jag som nyss skulle börja gymnasiet, förvirrad men med drömmar om att bli någon, att ådstakomma något. Vem jag är eller vad jag vill göra har jag fortfarande ingen aning om, jag är om möjligt ännu mer förvirrad nu än jag var då. Men det löser sig nog tillslut.
Bilder från igår borde dyka upp här inom en snar framtid, men innan dess tänkte jag bara visa min balklänning som jag ägt i minde än en vecka. att den ens kom och att den dessutom passade var stort nog i min värld. Det har inte gått så bra när jag försökt få tag på balklänningar tidigare.
 
NU ska jag sova innan sista skolveckan på gymnasiet börjar.
 
 

RSS 2.0