Som en jordgubbe på kanten av en smoothie

 
 
Dagens bästa sällskap! Vi åt färgglad, tjusig men mastig fika och bestämde oss för att ta hål i öronen. På en gång. Bara för att vi var spontana och lyckades bestämma oss för en gångs skull så fanns det inget ställe som hade tid för drop-in. Som om det tar så himla lång tid att ta totalt tre hål tyckte vi. Får lösa det en anna dag helt enkelt. Desto jobbigare är tanken på att vi om tre veckor antagligen inte bor i samma stad längre. Efter att mer eller mindre hängt frekvent i fyra år och känt varandra i lika många till. Men det betyder ju inte att vår friendship is over bara för att vi bor i varsin del av landet (/världen).
 
 
/ellinor
 
 
 

En tillbakablick pt.2

 
 
 
Juli - Augusti
 
Carro bjöd på middag och vi hade reunion med gänget innan 50% av oss flyttade till Uppsala. Var på slöjdmarknad med mamma och odlade mig mitt första avokadoträd som idag är enormt. Slopade kräftor av diverse anledningar och instiftade istället skogsskivan som jag hoppas kommer tillbaka i år med. Och så avslutade jag sommaren genom att åka på Popaganda.
 
 
 
 
 
 
September - Oktober
 
Jag och Fia tog tåget till Uppis och hälsade på Frida och Mille i deras förra lägenhet för första gången. Konsumerade kultur i hemstaden så som att gå på vernissage och se Markus Krunegård spela i Konserthuset för andra året i rad. Åkte till Stockholm med Caroline och fyllde en dag med bland annat shopping och vegobuffé. 
 
 
 
 
November - December 
 
Sen föll den första snön. Hade en helg då jag fick återse en massa fina runaiter både på ett möte och då vi hedersar fick komma och servera på höstbalen dagen därpå. Och så hann jag tydligen med minst ett till häng i Uppsala.
 
 
Det var andra halvan av 2015 enligt bloggy.
 
 
/ellinor
 
 
 
 
 
 
 
 

Säg till dom som aldrig saknat mig säg till dom jag är tillbaks igen

 
 
 
 
Kände mig tydligen tillräckligt oful för att starta photo booth innan jag åkte hemifrån i förrrgår. Bildkvalitét när den är som sämst<3 Ps the bags under my eyes are prada ds. 
 
 
/ellinor
 
 
 

Wow-peppen

Strax innan jul hade Spotify ett erbjudande om att köpa festivalpass till Way Out West till ett ganska rabatterat pris. Något som jag passade på att utnyttja trots att det i princip inte var några släppta artister än. Har velat åka till Göteborg och WOW flera år men det har aldrig blivit av. Men nu är det dags. Här är några akter jag ser speciellt fram emot:
 
FKA Twigs. Denna kvinna kom på tal från min sida när jag och Carro diskuterade vilka människor vi skulle kunna tänka oss att vara för en dag eller så. Varför skulle jag inte vilja se henne på en scen liksom.
 
 
Jonathan Johansson.  Har väl lyssnat på hans musik ett tag men blev nyligen ordentligt fäst vid Jonathan Johansson efter att ha lyssnat på intervjun med honom i Värvet.
 
 
Little Simz. En annan asball brud. 
 
 
Tyler, The Creator. Mer hiphop. Mmmm det här kommer bli asfett. 
 
 
Amason. Rave i all ära men någon gång vill jag bara sitta i gräset och bara dricka öl och få sol i ansiktet och njuta med soft live-musik i bakgrunden. Tänker mig att detta är exakt en sån spelning.
 
 
Caribou. Har en del i mig som är förtjust i elektroniskt och den delen är väldigt pepp på detta.
 
 
Är också taggad på bland annat: Ratatat, Florence + The Machine, Run The Jewels, Dolce, Belle and Sebastian och framför allt bara att få vara på festival.
 
 
/ellinor
 
 
 
 
 
 

Löningsfredag

 
 
 
 
 
 
 
 
Ibland jobbar man i snitt 10 timmar varje dag en hel vecka och ibland har man semester och försöker göra så lite som möjligt. Sen blir det fredag och löning och Fia och alkohol. Och trots att Fia inte mådde tillräckligt bra för att visa tummen upp en kort stund efter att dessa bilder tagits och att jag lämnade vår tvåmannaförfest med en blodig hand utan att fatta vad som hänt hade jag en himla rolig kväll.
 
 
/ellinor
 
 
 
 

London

Den här veckan blev jag inte schemalagd alls och eftersom jag känt ett starkt behov att lämna Gävle och Sverige ett tag bokade jag flygbiljetter från måndag till torsdag för att hälsa på denna lady! Caroline bor ju som bekant i London sen ett halvår tillbaka.
 
På tisdagen var Carro tvungen att jobba mellan 10 och 18 men det gjorde inte så mycket. Jag tog sovmorgon innan jag gav mig ut på en shoppingtur/upptäcksfärd. Tanken var först att vi skulle äta lunch ihop men det sket sig. Bland annat pga en fire alert som förbjöd mig att kliva av på stationen vi försökte mötas vid. Aja. Vi möttes iallfall utanför butiken hon jobbar i efter att de stängt och hon slutat. 
 
Eftersom det var uppehåll trots att väderprognoser varnat för regn bestämde vi oss för att ha picknick i Green Park. Hummus, pitabröd, tomater, nötter, vindruvor och det billigaste vinet som fanns till försäljning fick följa med.

Pratade ikapp om allt som man kan behöva uppdatera varandra om när man inte bor i samma land längre. 
 
 
Lägenheten delar hon med till större delen före detta Gävlebor. Hanna som är en av kollektivets 7 medlemmar var hemma i Sverige när jag kom = en ledig säng. Lyllos mig.
 
I onsdags var my London gal passande nog ledig. Detta hade hon tyvärr till en början missat men efter att hon åkt in till jobbet för att checka läget kunde vi hänga ihop resten av dagen.  
 
Var först tvungen att gå till Urban Outfitters och bli av med ett larm de glömt att ta av (?) från ett par skor jag köpt dagen innan. Men sen kunde vi gå och äta lunch. Carro introducerade mig till Honest Burgers.  
 
Jag beställde en fritter som var den enda vegetariska burgaren på menyn och en himla göttig sådan. Åt som vanligt alldeles för snabbt.
 
 
Fortfarande i matkoma styrde vi våra vägar mot Tate Modern för att ta del av lite gratis kultur.
 
 
 
 
 
 
Tyckte först att dessa fåglar var så himla roliga då de såg ut som ett något udda love couple men sen tyckte jag att de var ännu roligare när jag insåg att nej så är det inte alls. Den svarta birdien vill ju vara ifred medan den andra är en asdryg alkoliserad snubbe som omöjligt kan tyda signaler.
 
Vi vandrade vidare med ett stopp för kaffepaus (Ellinor 5 år blev trött och gnällig). Där bestämde vi oss för att vi skulle hem och laga en festlig middag och sen gå ut eftersom det var min sista kväll innan hemfärd. Två meter in i affären frågar Carro "eller ska vi gå till disken med färdigpizzor?"
 
Så blev det. Margheritas och Sainsburys färdigblandade Mojito samt jordgubbar till efterrätt. Ändå festligt.
 
 
Det blev ingen utgång heller. Att mitt flyg skulle gå 6.30 från Gatwick i kombo med en tunnelbanestrejk gjorde att jag var tvungen att ta nattbussen ca 3 som föstra del i min resekedja. Istället joinade vi Greta och Jonas framför tredje säsongen av Dexter. De som varit och jobbat anslöt sig i takt med att deras skift tagit slut och så småningom satt även Hanna i soffan. Jag blev följd till bussen och ganska många timmar senare var jag återigen i Gävle. Aldrig har staden känts så deppig. Men det känns lite bättre när jag tänker på att jag och Carro förhoppningsvis bor tillsammanst i en annan europeisk huvudstad i vår, samt att jag har en otroligt spännande höst att se fram emot. Mer om det ena och det andra en annan gång.
 
 
/ellinor
 
 
 
 

Vitt på svart på vitt

 
 
Nytt livsmotto: unna sig.
 
 
/ellinor
 
 
 
 

RSS 2.0