vårtecken

I mile end park på väg mot tunnelbanan
 
 
I mitt fönster en morgon när solen var piggare än jag
 
 
I dalston en ledig dag när jag utforskade nya gator
 
 
 
Våren skynda dig
Solen stanna
och glöm för allt i världen inte bort att ta med dig värmen.
 
 
/ellinor
 
 
 
 
 

pizzasöndag

I söndags hade jag bokat bord på Pizza East i Shoreditch till mig KS och Carro. Har från olika håll, Carro bland annat, fått konstaterat att deras pizza är sperb. När jag tagit mig till restaurangen beställde jag och Caroline in en flaska rött till oss tre att dela på i väntan på Kristin Sagas ankomst.   
 
 Jag velade mellan de olika pizzorna eller kanske främst mellan ostarna. Valde tillsut likt Carro en med gorgonzola radiccio (behövde googla) och valnötter. Så himla god! Varianten med abergine rökt mozzarella och basilika var visst också ett lyckat kort.
 
Gick all in med tiramisu och glass till efterrätt men det fick jag tydligen inte med på bild.
 
 
På nedervåningen på väg mot toaletterna stod en fotoautomat redo att användas och det var vi ju tvungna att göra innan vi lämnade stället. Vi klämde in oss i det lilla båset som nog egentligen var anpassat till en enda person, jag på en pall med en tjej på vadera lår. På tre remsor hann vi gå från "oj vänta va tog den kort nu" (översta i mitten) till ett framtida skivomslag (längst ner till höger). Ena fotoremsan sitter numera omsorgsfullt upptejpad på väggen hemma hos mig.
 
 Briljant avslut på en annars svinjobbig helg.
 
 
/ellinor
 
 
 
 

grått

Färga inte färga färga inte färga färga inte färga färga inte färga färga inte färga färga inte färga färga inte färga färga inte
 
Hjälp.
 
 
/ellinor
 
 
 
 
 

avocadotoast och happy hour

Igår var jag ledig från mitt egna café och passade därför på att testa ett ställe jag velat gå till ett tag nämligen pacific social club i hackney. Man kan kanske tänka sig att jag helst slipper allt som är uppbyggt kring kaffekulturen på min fria tid men nix aldrig, speciellt inte om någon annan än jag får stå för servicen.
 
Beställde en avocodotoast som var meget god ni ser ju själva hann knappt fota innan den var uppäten. Och såklart svart kaffe till det.
 
 
Mat och dryck serverades på udda porslin och musiken spelades direkt på vinyl dvs ibland var det tyst konstpaus när det var dags att byta skiva. Tusen charmpoäng.
 
 
Har redan bestämt mig för vad jag vill prova nästa gång så londonkompisar - hit me up om ni vill fika med mig i hackney.
 
 
Gav mig ut i vårvädret och tog en buss vidare mot spitafields där jag provade kläder och planerade framtida köp efter löning på fredag samt lyxshoppade mat t.ex. ekologisk broccoli och havregrädde. Åkte hem laddade telefonen och bytte till min tjocka fuskpälsjacka för nog var det inte riktigt vår än. Tog tunnelbanan in till centrum (centrum? centrlala london) och träffade Caroline för en "afterwork", i hennes fall åtminstone. Drack drinkar på happy hour på en random bar i soho vilket var skoj men vi konstaterade att hit går vi ju inte igen. 
 
 
 /ellinor
 
 
 
 

lewis 22

 
 
 
 
 
 
 
 
The Carpenders Arms. Trodde jag tagit mig till fel ställe innan personalen bakom baren hänvisade mig till en nästintill undanskymd bakre del där jag såg några välbekanta ansikten. Bjöd på kanelbullar drack gin & tonic spred konfetti. Sällskapet på dedersta bilden tog beslutet att shotta tequila blev exalterade och skrek vilket Elina ursäktade med "I'm sorry we're swedish". Pubpersonalen tittade fortfarande snett. Drack öl tills vi blev utlängda vid stängning fick en krukväxt som jag la i tygkassen och släpade hela vägen hem. Drog oss vidare till the old blue last där ju Lewis jobbar och kunde erbjuda oss 30% rabatt i baren shottade vodka mådde illa. Musiken tystnade lamporna tändes och vi vandrade än en gång ut på gatorna. Här var tanken ett ställe som hade öppet ännu lite längre men väl på plats roades vi inte av tanken på att betala inträde för någon timme på dansgolvet. Istället blev det nattkäk burgare falafel pommes. Jag tog bussen hem och hann sova två tmmar innan det var dags att kliva upp och åter ta mig till jobbet.
 
 
/ellinor
 
 
 
 

utflykt till ikea

Igår var jag Elina och Sofia alla lediga och hade därför planerat en tur ut till Ikea. Det finns ett antal Ikeavaruhus utspridda i London men samtliga ligger i utkanten och är något omständiga att ta sig till. Därav blir dessa resor lite av ett dagsprojekt. Efter att ha vandrat igenom alla display-rum slog vi oss ner i restaurangen för det måste man ju. Grönsaksbullar till mig och Elina, fish and chips och kanelbulle till Sofia. Och så lite blaskigt kaffe på det.
 
 
Pratade om tatueringar, våra jobb och flatmates, jag spekulerade i var jag helst flyttar när mitt nuvarande kontrakt går ut och så konstaterade vi att det väl ändå var dags för någon man känner att gifta sig så att man kan få bli bjuden på bröllop.
 
 
Plockade på oss lite allt möjligt. Jag fick med mig detta hem: klädställning, galgar, ljusslinga, glas med pelikaner, diskborste, kökshanddukar, durkslag, en liten pall att ställa växter på, ugnsform i glas, trasmatta, badrumsmatta, ett set med mått (dl, mtsk, tsk osv), doftljus, toalettborste, påslakanset, en hyacint, en vas, en liten och en stor orkidé, ett bonsai-träd. Massa nödvändigheter med andra ord.
 
Paus för bild sen till kassan betala och ut till matavdelningen där jag köpte knäckebröd innan jag bokstavligen kämpade för att få med mig alla saker hem.
 
Denna vecka jobbar jag sex dagar för det var tydligen kris på folk men det är det alltid. Hinner därför inte göra så mycket kul som jag vill och hinner framför allt inte vila upp mig från min förkylning. Men på fredag fyller Lewis år och det ska firas på radarparets stammispub där de bokat bord för 15 personer. 
 
/ellinor
 
 
 
 

Whirl

Mitt senaste tillskott i läppstiftssamlingen.
Märke: mac
Serie: matt
Färg: whirl
Redan en favvo. 
 
/ellinor
 
 
 
 
 

RSS 2.0