Lov på riktigt

I torsdags tackade jag ja till ett extra jobbpass till helgen och dagen därpå erbjöd jag mig att jobba ännu ett. Vet inte vad som stod bakom mitt plötsliga infall att nästan jobba ihjäl mig, men nu kommer nästa lön bli något roligare än vanligt (resepengar tjoho!). Dessutom har jag fått lov, så jag gav mig rätten att sova jättelänge (eller ja, det blev så iallafall) för att sedan forsätta spendera tid i sängen framför senaste säsongen av Girls. 
Och frukost såklart.
Är man förtjust i Ben & Jerrys's Chunky Monkey är detta något jag rekommenderar, typ exakt den glassen fast i grötform. Megagott!
 
Om ett litet tag ska jag äta tomatsoppa till middag och imorgon åker jag på studentkryssning. Önskar jag kunde säga att jag längtade, men om jag ska vara ärlig är jag inte särskillt taggad alls. Nåväl, det blir väl kanske roligt. Förhoppningsvis kommer jag hem levande.
 
 
 

Jubileumsfirande

Nu ska jag alldeles strax springa iväg för att fira Runa ordentligt. Såhär såg det ut förra året med tema tivoli. Då var jag med i jubbkommittén och förberedde och fixade, nu har jag ingen aning om någonting. Är extremt nyfiken!
 

Ja visst ska vi leva uti hundrade år

Idag fyller världens bästa förening 87 år! Och det har vi firat förstås. Först samlades vi i förenings för att värma upp våra röster innan vi marcherade till tonerna av Smedsvisan till stora trappen i skolan. Där sjöng vi Runasången och Ja må vi leva samt hurrade ett fyrfaldigt leve för oss själva. Helt traditionsenligt.
Därefter fortsatte vi till matsalen där vi hade ett reserverat bord med finglas, duk och blåa servetter.
Dagens lunch bestod av hamburgare.
Och tårta som styrelsen bakat, såklart. Jag lassade friskt på tallriken och åt alldeles för mycket innan kroppen hann reagera. Nåja, jag kommer ju aldrig ha möjlighet till detta igen.
Satan vad jag tycker om dessa vitbenta tjejer.
 
Återigen, grattis på födelsedagen KGF Runa! ("Världens fräschaste 87-åring")
 
 

Billig konsumtionslycka

Jag har köpt mig nya vita tulpaner (som matchar den stackars snö som än ligger kvar på marken).
Samt en senapsgul (etno?)mönstrad kjol från Myrorna, båda tingen för ungefär samma billiga penning. Färgen på bilden är lite missvisande, och just nu är kjolslängden inte helt som jag vill ha den. Men sätter jag mig bara ner och bråkar med symaskinen någon kväll ska vi nog kunna komma riktigt bra överrens tillslut. (Ja, jag pratar alltså om tygstycket som hänger över stolen om det var någon som inte hängde med.)
 
Just nu längtar jag till fredag, då jag för sista gången får fira KGF Runas födelsedag på skoltid. Detta innebär full runamundering med blå charlestonklänning, vita strumpbyxor, balhandskar och pärlhalsband samt stämsång i trappan och tårtkalas i matsalen vid lunch. Och på lördag blir det ordentliga festligheter, vi fyller ju faktiskt 87 år.
 
Förresten, ni har väl läst Blondinbellas inlägg där hon klankar ner på könsneutralitet och oss så kallade "rabiesfeminister"? Det är tragiskt att en människa med så pass mycket inflytande på en stor skara unga tjejer ska yttra sig om något hon helt saknar kunskaper om, speciellt när det rör sig om just feminism. Jag hoppas att Blondinbella läser på och inom en snar framtid inser hur stor betydelse feminismen har för även henne, att Gillis får en lycklig uppväxt där hen får klä sig i precis vilka kläder hen vill, och får bli kär i precis vem hen vill, utan att hindras av samhällets normer som är kopplade till sitt biologiska kön.
 
Nu tänkte jag försöka komma i säng så att den här dumma förkylningen försvinner någon gång.
Puss, kram och glöm inte att skicka en semla till någon ni tycker om!
 
 

Tjejer på vift | För ungefär ett år sedan

När jag sökte igenom mitt bildarkiv kom jag fram till en sak: jag är väldigt dålig på att dokumentera livet med en kamera, även om jag för det mesta är den enda som fotar i mitt ungänge. Hittade iallafall denna bild på Isa och Lina, med ganska kass kvalité visserligen, från min 18-års dag för ungefär ett år sedan. Jag minns inte om jag är fotografen bakom denna, minns inte särskilt mycket annat från den kvällen helt ärligt. Men jag hade hemskt roligt och jag fick vara med mina fina runaiter, som hade överraskat mig med att befinna sig alla hemma i Linas lägenhet. Nu står lägenheten tom (på människor) och båda tjejerna på bilden befinner sig i andra länder än Sverige. Den ena är på semester i Gambia (av alla ställen i världen), har inte varit borta så länge och kommer hem snart (tack för det). Den andra är bosatt i Berlin sen några månader tillbaka och är väldigt saknad. Hoppas jag får träffa henne snart igen också.
För ungefär ett år sedan var jag och Lina på en av våra flera second handrundor i staden.
Det var kallt.
Men vi struntade i bussen och tog oss ändå fram till fots.
Och för ungefär ett år sedan fotade jag porträttbilder på Isa i studion. Hon sa att hon kände sig så ful och ofixad trots att hon var lika fin som vanligt.
 
På tal om tjejer. Idag var jag på ett möte med skolans feneistiska förening Lilith. Det var otroligt peppande och inspirerande! Förhoppningsvis kommer jag ha möjlighet att gå på fler möten innan jag tar studenten nu i vår.
 
 
 

Vad är det att vara fri när monstret sitter inuti

Jag vill be om ursäkt för den dåliga uppdateringen. Denna vecka har främst gått ut på att vara hemma för att friskna till och mitt liv har inte varit intressantare än dessa två bilder, tyvärr.
Har tittat ut genom föntret och längtat efter vår.
Sett snöflingor förvandlas till regn.
Ätit många blodapelsiner (som till min besvikelse inte alls var särskillt röda).
Hostat.
Ungefär så. Eftersom det därför inte blivit så mycket fotande håller jag på att leta igenom gamla mappar i jakt på något roligt. Om jag hittar något spännande dyker det kanske upp här. Det märker ni.
 
 

Min kopp te | Ett sätt att hålla ut

Jag skrev tidiagre vad jag fick i födelsedagspresent av mina föräldrar, men de gav mig ytterligare en sak som jag glömde nämna - ett presentkort på Kahls the & kaffehandel. Härom veckan utnyttjade jag det och kom hem med teer med ett totalt värde på över 200 kronor.

När jag ändå sprang runt på stan tog jag en tur in på Indiska där jag hittade denna blåa tekanna på halva reapriset. Har velat ha en fin tekanna väldigt länge, passade därför på när jag inte behövde betala särskilt mycket alls. Nu känner jag mig komplett utrustad för ett enormt tekalas *skickar inoficiell inbjudan till alla jag känner*
 
Idag är jag inte uppe och springer alls. För några dagar sedan fick jag någon influensaliknande förkylning och jag har sedan dess mått bajs. Så tills dess jag är tillräckligt kry att kalasa får jag helt enkelt låta allt te vara medicin mot min hals som inte alls vill samarbeta.
 
Förresten! Här är en väldigt bra skiva, på svenska. Det Stora Monstret heter både den och gruppen som står bakom verket, ett namn jag valt att sno och benämna min jobbiga sjukdom.  
 
 

Januari genom mobilkameran

Årets första månad är över, vilket jag tänkte summera genom mina bilder från instagram.  
ellinorgjelsnes heter jag där om ni inte redan vet det vid det här laget.
Försökte övertyga mig själv om att jag inte är en tant med keps och guldig halskedja.
Åt avokadomackor till frukost på tulpanens dag.
Köpte prickiga strumpbyxor på rea och fyllde 19 år.
Åkte på studiebesök till Stockholm med klassen och hängde såklart med med mina vanliga kompanjoner.
La upp en dagens klädsel på sängen och posade med Isa på min och Miriams 19-årsfest.
Sista bilden har jag egentligen inte lagt upp på instagram, men jag får liksom inte nog av den 
där rosa peruken.
 
 
 
 

Silver is the new black

Igår firade jag och Miriam att vi fyllt 19 år, och det gjordes med en himla bra fest. Vi hade utgått från färgen silver, hämtat lite inspiration från The Great Gatsby och dekorerat med ljusslingor, silvriga ballonger och vimplar, aluminiumfolie i massor och allt med spår av färgen silver. Vi hade också konstruerat ihop världens mest fantastiska bar och låtit Mille vara bartender. Lägg märke till pyramiden av vinglas till vänster som Miriam så nöjt byggt. Det rasade inte ens! Dress code? Ledord: classy.
Drinkrecept var uppsatta på en stolpe närmast baren, Frida och Fia poseade i vanlig ordning.
Totalt var vi kring 50 världsbra människor.
Isa anlände med en rosa peruk som hon bar hela kvällen. Älskar den!
Kära klasskamrater (och en Carro).
Mille var såklart en eminent bartender.
Isa intygar med tummen upp.
Fina Lisa och Paulina var också där.
Väldigt många le-och-titta-in-i-kameran-bilder, men det var dessa som inte blev jättesuddiga, eller helt svarta. Sedan hoppas jag att alla hade så roligt som de ser ut att ha, för det hade jag.
 
 
 

RSS 2.0