Live från telefonen


Hej kompisar! Tänkte testa detta med att blogga från telefonen för första gången. Jag och Carro sitter på ett tåg, som ni kanske ser. För vi ska nämligen till Stockholm och gå på Popaganda! Min livs fjärde festival, min tredje tillsammans med Caroline. Har förhoppningsvis lite bilder att dela med mig av när jag kommer hem.



Ringar till öronen

 

 
Det är nog lätt att tro att detta inlägg handlar om växter i olika former, men så är det faktiskt inte.
I mitt senaste paket från asos (ja, jag får några sådana ibland) låg det en tjusig liten ask vars innehåll bestod av två par örhängen, ett i silver och ett i guld. Egentligen vill jag väl mest ta fler hål i öronen så jag kan ha flera ringar på raken, men detta får duga tills vidare. Kvallen är kanske inte jättebra, men priset var å andra sidan nästan gratis.
 
 

En skiva i skogen

Jag är nyligen hemkommen från en simlärardag som vi hade som uppstart inför hösten. Vi har lyssnat på föreläsning om diagnoser och hur man gör idrotten tillgänglig för alla, fikat, planerat upplägg, mål och aktiviteter för den kommande terminen. Och så har jag cyklat hem i det värsta regnväder jag någonsin upplevt. Men det var inte det jag tänkte berätta om nu, utan det jag gorde igår kväll.
Jag och några av mina finaste vänner hade nämligen något som vi valde att kalla för skogsskiva. Lite som en kräftskiva utan kräftor, fast ännu bättre. Och i skogsmiljö såklart (några träd och buskar i utsikten fick duga). Isa hade lånat ett tält som vi pyntade med lite av varje och jag och Carro utnyttjade vår maximala armstyrka när vi bar dit en bänk som stod i närheten.
Vi hade enats om knytkalas och jag hade gjort en broccoli- och fetaostpaj.
Vi fick lite besökare som kom och sa hej under kvällen. Maria-Therese till exempel.
Och Louise till exempel.
Linnea blev sista gästen till festen som vi fick passa på att träffa innan hon flyttar till London(!!!) på onsdag. 
En ytterst mysig och briljant idé. Mitt bästa tips på botemedel för höstmörkret.
 
 

Tisdagen den nittonde

Idag åt jag kålrotssopparester och (går)dagens bröd till lunch i sällskap av lite Twin Peaks. Mucho gott!!
Sprang runt såhär. Klänningen är mormors gamla nattlinne. Vad är det med mig och släktingars sovkläder?
Det var nästan fint (fast kallt) väder på förmiddagen idag med nu öser regnet ner. Och efter regn kommer... te. Tänker dricka en kopp till och sedan gå och lägga mig på en gång. Hade glömt bort existensen av morgontröttheten.
 
 

Sommarsummering

Var väl inte någon mästerfotograf denna sommar men här är iallafall det som jag i stunden tyckte förtjänade att delas med av på instagram @ellinorgjelsnes.
  
Midsommarblommor och midsommarkompisar.
 
Läste bra bok och drack mangosmoothie.
 
Målade och skrev tackkort till de som kommit till min studentmottagning.
 
Åt middag hemma hos Isa och sprang förbi en söt häst i solnedgången.
 
Poserade friskt och badade (inte bara fötterna).
 
Hängde med gänget och planterade ett avokadoträd (som har växt jättemycket!!!)
 
Besökte slöjdmarknad iförd prickiga byxor.
 
Inne i ett av slöjdtorpen och hemma hos Isa med henne, Fia, Carro och getingarna.
 
Drack vin med kattetikett, och varför gå på krogen när en kan vara i skogen?
 
Favvoörhängen plus favvonagellack tydligen samt fick höstfeeling med ljusslingor.
 
Och med det förklarar jag hösten inledd.
 
 
 

Baddräkt

Just som den svenska badsäsongen börjar lida mot sitt slut tyckte jag det lämpade sig att köpa en baddräkt. Blå och prickig, såklart, med knäppning och hål i ryggen. Skulle kanske spicea upp min look på jobbet nu när simskolan börjar igen. Blått och vitt är ju faktiskt klubbens färger, och så skulle jag smälta in betydligt bättre bland simskolebarnen. Om inte annat kommer det ju fler somrar.
 
Från Monki, beställd från asos rea.
 
 

Strejkande dator och Grön Anna

Min dator har helt fått spunk. Den brummar högre än samtliga gräsklippare och blir flera gånger hetare än sommarens hittills varmaste dag, ganska jättevarm alltså (om nu någon råkat spendera de senaste veckorna på Arktis eller liknande). Och så stänger den av sig lite när den själv vill, vilket i 100% av fallen är när jag inte vill. Inte jättekul med andra ord. MEN senast nästa vecka ska jag ha investerat de pengar jag fick till studenten, i kombination med lite egna besparingar, i en ny dator. Ser fram emot detta.
Något kanske inte lika fullt behövligt men ganska fina ändå är dessa tallrikar från Rörstrands Grön Anna jag köpte här om dagen. Som om jag inte hade tillräckligt med tallrikar redan. Föreställer mig av någon anledning pannkaksfrukost på dem (känn er manade att bjuda in er själva kompisar).
 
Nu ska jag ut och övningsköra (eller, det var tanken igår när jag skrev inlägget innan datorn stängde av själv(((: ) så att det där körkortet blir taget någon gång, på tal om sådant som kostar pengar.
 
 

Torp och hantverk

I närheten av där jag bor finns det gamla torp varav ett par ägs av Gävle Slöjdare. På lördagar och söndagar under sommaren arrangerar de slöjdmarknad där deras hantverk finns till utställning och försäljning. Jag och mamma tog oss dit igår, näst sista helgen de håller till där denna sommar. 
Mamma köpte lotter men vann ingenting.
Med mitt fasta objektiv var det svårt att få något på bild i de små torpen, men det fanns bland annat träskor, väskor, vantar, små skåp, saft, hattar och smycken att köpa. Väldigt fint alltihop.
"Kommer ni från någon tidning?" frågade en av tanterna när jag gick runt med min kamera. Nja, inte riktigt.
Hembakat fika såldes såklart men när vi kände oss färdigtittade cyklade vi istället hem och drack kaffe.
 
 

RSS 2.0