Söndagen den sista november

 
 
 
 
 
 
Vad gör du?
Dricker kaffe och lyssnar ikapp podcasts.
 
Hur mår du?
Känner mig bakis pga jobbade natt, har lite ont i ryggen men är glad ändå.
 
Vad har du på dig?
Morgonrock all day.
 
Vad önskar du dig just nu?
Elektronikprylar; ett par nya urbanears eller motsvarande eftersom jag såklart lyckats slita ut mina gamla (glapp i ena örat</3); en till extrern hårddisk och så har jag evetuellt spanat in ett objektiv jag vill spara ihop till också.
 
Vad har du ätit idag?
Havregrynsgröt till frukost i vanlig ordning.
 
Vad ska du göra imorgon?
Jobba och kolla på första avsnittet av julkalendern.
 
Och i helgen?
Gå på VIP-shopping på H&M (de bjuder på frukost), ha avslutningar för några av simskolegrupperna samt samla ihop ett bra gäng för att gå på Solen + Mattias Alkberg på söders källa.
 
Ditt senaste köp?
Dyra ekologiska avokados. 
 
Favoritkaraktär i någon serie?
Just nu sister Jude i andra säsongen av American Horror Story! Är ganska förtjust i Kit Walker också men som Judy sa när hon skulle lära Kit att dansa: "You're left, I'm right. Because women are always right."
 
 
 
/ellinor
 
 
 

Staden med de två tornen

Igår tog jag och Fia upptåget klockan 16.37 i riktning söderut. Planen vara att hänga en stund med Frida och Lina.
 
 
Vi pratar ofta om att vi borde ses alla ihop då vi faktiskt inte bor jättlångt ifrån varandra, men det blir liksom aldrig av. Nu var det iallafall dags och så krångligt är det ju inte. 
 
Jag och Fia var hungriga och Lina som kan staden bäst föreslog att vi skulle gå till Café Linné. 
 
 
 
Åt och pratade ikapp innan vi gick ut en sväng igen.
 
"Här vill jag bo!!" sa jag. "Eh, jaha" Menade ju att jag också ville ha lika mycket grönska hemma hos mig. 
 
Lina tog oss på en liten rundtur genom Uppsala. Hon visade oss (utsidan av) alla nationer, vi kikade lite på kyrkan, stannade för att leka på Pelle Svanlös lekplats och hälsade slutligen på Mille en sväng på jobbet innan jag och Fia tog tåget tillbaka till Gävle. Detta i kombination med helgen gav mig tillräckligt med positiv energi för resten av veckan.
 
 
 
 

Rödvin röda naglar och röd porrbelysning

Denna fredag hade vi urgångna runaiter blivit inbjudna till årets hedersmöte. Hanna föreslog att vi skulle träffas hemma hos henne i hennes lägenhet i villastaden innan, vilket vi gärna gjorde.
 
För att komma i stämning peppade vi med vin (eller julmust), en girlpower-spellista och pratade minnen. Exempelvis om hur rädda vi varit i ettan för de dåvarande treorna. Nu satt vi i samma rum och var ytterst ofarliga. (Det var säkert alla då också.)
 
Vi hade klämt in oss ganska många på den lilla ytan, de som fortfarande bor kvar i Gävle samt de som hade lyckats ta sig hit. Julia till exempel hade kört hela vägen från Göteborg samma dag (hon tog körkort för en vecka sen). 
 
 
 
Efter några glas begav vi oss mot föreningslokalen för att avnjuta de sista timmarna av runamötet. En spännande överraskning var den röda porrbelysningen som tillförts till toaletten.
 
Om några timmar träffar jag ungefär samma gäng igen då det är tänkt att vi ska servera maten på föreningens/vår gamla gymnasieskolas höstbal. Ska jag vara helt ärlig är jag lite nervös för hur det ska gå då det är ganska många gäster och ganska lätt att till exempel tappa en tallrik. Men det går nog bra.
 
KRAM / KRÄM
 
/ellinor
 
 

Brus

 
 
Måndagsbruset. Nu ska jag laga linssoppa. 
 
 
/ellinor
 
 
 
 
 

Let me seduce you let me confuse you let me introduce myself

Har råkat ut för världens mördarförkylning och därför varit mer död än levande denna vecka. Som tur är finns det ju en del grymma tjejer som varit mer produktiva än mig, visar lite av olika kategorier som jag tycker är bra.   
Saras lördagsfilm. Skulle vilja ha exakt en sån här lördag faktiskt (inklusive bakgrundmusiken). Obs är övertygad om att det går alldeles utmärkt att genomföra samtliga moment ensam eller med en bra kompis.  
Nysläppt musik. Är heeelt såld på denna låt samt röst (hon sjunger även och skriver musik i Oh My O om någon känner för att checka på Spoty).  
Lisen Stibecks utställning Daughters på Fotografiska - som håller på till dagen innnan min 20-årsdag. Tror det är ett tecken på att jag bör se den innan jag lämnar tonåren (hjälp?).  
Regina tipsar om hur en kan göra när garderoben känns tråkig utan att rensa ut plaggen. Bra för mig som bestämt att jag i princip inte ska köpa några kläder under den närmsta tiden.  
Flora har bakat veganska chocolate chip cookies efter ett recept från Ica. På svarta bönor! Som enligt mig är den bästa basen till vegetariska biffar. Ska genast testa att baka dessa när jag känner mig lite bättre (=återfått smaken...). Kanske som fodelsedagsfika till pappa på söndag.
 
Videon till Gnuccis A.Rab. Såå mycket grrl power över denna. Titta in i det sista för den bästa scenen.
 
Emmys tågluffsguide. Denna är till skillnad från det tidigare inte gjord nyligen, men den blir inte mindre aktuell för det. Grundmålet för mina sparpengar nu är just en luff genom Europa och jag blir bara mer taggad hela tiden! Använder detta som motivation så länge. 
Avslutningsvis få ni en fin bild med Twin Peaks-referens jag hittade på twitter idag. Den får bli som ett löfte om att en dag (snart) har jag något eget roligt att blogga om också.
 
/ellinor
 
 

Första snön


Blev ärligt helt paff när jag drog upp persiennerna och fick se detta imorse. Har ju sett snö flera tusen gången förut men var tydligen inte beredd på denna säsong, inte än. Plockade fram min svarta fuskpäls och lindade in mig i min gigantiska nya halsduk, ändå frös jag när jag gick till bussen. Hur som. 
Medan Sverige påbörjat förvandlingen till ett vinterland har Isa flytt både Norden och Europa. Närmsta månaden spenderar hon i Indien för att sedan resa runt i totalt 4 månader. (!) Ha det bäst kompis! Längtar tills du kommer hem och kan dela med dig av allt du upplevt. Bilden är från senast vi hängde. Isa, Carro, Fia och jag kollade på årets soaréfilm förra veckan. Lägger upp den trots att hon skrev detta i gruppchatten strax innan hon kom: 
 
 
Inte första gången någon av mina kompiar slänger ut en kommentar i stil med detta. Så kan det va! Att umgås med mig som gillar att dokumentera det mesta på bild.
 
Denna helg jobbar jag inte ett enda nattpass, på första gången på nästan två månader. Firar genom att åka till Uppsala på fredag för att träffa några av stadens finaste inånare och kalasa på hemmaplan på lördag. Det ska bli GÖTT.
 
Avslutar med Jonathan Johanssons senaste singel, som förutom att den berör både nyfallen snö och att resa handlar om något lite viktigare än så. Läs lite om det här.
 
 
 
 /ellinor
 
 

Blå sammet vitt mjukt smått hundtandsmönstrat

 
 
Gjorde ett tappert försök att försöka fota det jag köpte i Stockholm. Gick sådär. Jag + självutlösare + skifta mellan mobil/kamera + ett obefintligt naturligt ljus (norrland<3 vintertid<3) + gula glödlampor = inte livets kombo. 
Det som iallafall skymtas är: en smått hundtandsmönstrad klänning och en magkort blå tröja i sammet med hög hals (på en galge(?) längst ner) från Emmaus. Stört mjuk vit kofta som inte var second hand men åtminståne till ett reducerat pris. Samt en halsduk som kanske kommer på bild någon annan gång, båda från Monki. 
 
Nu ska jag insupa mer mörker och forstsätta kämpa mig igenom veckan (som knappt börjat). Skål.
 
 

RSS 2.0