Multi-Love

 
Känner mig otillfredsställd med livet på så många plan just nu. Går till ett jobb mer eller mindre varje dag som jag visserligen trivs på bland mina kollegor - för det mesta, men vars koncept jag egentligen är emot helt och hållet. Blir utmattad både fysiskt och mentalt. "Måste" alltid vara redo att hoppa in extra eller börja tidigare. Jag vet ju att det bara är för en kort period, men allt det andra känns så väldigt avlägset. 
Som att få flytta hemifrån.
Som att få resa.
Som att bil klart med körkortet. Som väl är det som främst håller mig kvar just nu.
 
Men det finns ju såklart också saker som får mig på bra humör.
Som att sommarvärmen verkar hålla sig kvar en liten stund till.
Som att bli bjuden på brunch av Miriam.
Som att jag ska på massage nästa vecka och äntligen få lite rehab för min jäkla rygg!
Som att få paket på posten.
Som att jag antagligen kommer kunna gå på Unknown Mortal Orchestra när de spelar på Debaser Strand 10/9.
Som att min augustilön kommer bli ganska nice. 
 
Och såklart brudarna på bilderna ovan. 
 
 
 
Multi-Love 
All of the other stalker daughter's dragged her under
May all her minds be made up
I’ll be your Vicodin; expired and escaped to Valhalla
She don’t want to be a man or a woman
She wants to be your love
 
 
/ellinor
 
 
 

Artificiella blommor

 
 
 
BH från Lindex märke Ella M och necessär från H&M
 
 
Åkte på en sån där post festival-förkylning i kombo med att jag har snittat 9 timmar på jobbet om dagen sen jag kom hem = min kropp och hals framför allt mår inte jättebra. Men jag kämpar vidare! Nu ska jag trycka i mig ytterligare några Fisherman's Friends så att jag orkar ha roligt ikväll.
 
/ellinor
 
 
 
 
 

Långt ut till väst pt.1

Torsdag. Gick upp relativt tidigt för att hinna med ett tåg som skule ta mig till Arlanda för att sedan flyga till Landvetter. Hade räknat ut att jag både skulle tjäna pengar och tid än om jag skulle åka tåg hela vägen. Efter att ha färdats sista sträckan med spårvagn blev jag uppmött av det positiva energiknippe jag skulle spendera min helg med. Miriam hade redan varit i Göteborg ett par timmar och visade mig en mycket fantastisk lägenhet innan vi gjorde oss redo för att festivala.
 
Vi hade kommit fram till att en sån här grej är värd att inviga med champange när vi var på systemet dagen innan.
 
 
Bubbel och bubblor blev det!
 
 
Efter att ha missförstått (det mycket ologiska) kösystemet hade vi tillslut hämtat ut våra armband och var påväg in på festivalområdet.
 
 
Första spelningen vi såg var Belle & Sebastian som avslutningsvis drog upp en del av publiken för att dansa på scenen
 
 
"Där är ju Lisa!" skrek jag rätt ut i folkvimlet. Vi anslöt till henne Malin och Annie
 
 
Oatly bjöd på gratis cappuccino och smoothies (samt medvetna baristas)
 
 
 
 
 
 
 
 
Skulle kunna ägna ett helt inlägg åt Miriam i det här motljuset men jag får nöja mig med dessa två så länge
 
 
Efter att ha varit hemma i lägenheten för att fräscha till oss samt upprätthålla promillehalten var det dags för FKA Twigs (som jag dessutom sprungit på tidigare på dagen på Landvetter när vi båda väntade på vårt baggage).
 
 
Var rädd att jag skulle bli besviken då jag hunnit peppa en del inför detta MEN denna kvinna! Hennes blotta närvaro hennes sköra röst hennes kroppskontroll. När hon tog in en till dansare och de båda började vougea gick jag av på mitten mentalt.
 
 
Queen
 
 
Är ganska säker på att både Miriam och jag kände oss väldigt nöjda med första festivaldagen när vi gick och la oss i lägenheten bland en massa orientaliska tyger på väggarna för att vila upp oss inför dag två.
 
 
/ellinor
 
 
 
 
 
 

SAD GIRLS CLUB

 
 
 
 
 
 
I onsdags hann jag med att ha körlektion, fixa allt det sista inför wow OCH träffa Sigrid en kortis. Jag drog med henne på vernissage på kulturkiosken där en tjej vid namn Sofia Elida Eriksson ställde ut SAD GIRLS CLUB. Det var rosa och pärlor i kombination med inte fullt så glammiga citat bland annat. Gillade det massor! Saknade tyvärr beskrivning/tankar från den skapande processen bredvid verken, men Sofia berättade för oss att de guldiga kryckorna med rosa vadderade handtag, "Utan oss", kom från en tanke hon haft när hon gjorde illa foten. När man gör illa sig fysiskt syns det så tydligt att man är skadad, medan psykisk ohälsa är mer eller mindre osynligt. Några favoriter var en blommig handduk med "billigt jävla skitvin" broderat på sig, ett par pärlprydda trosor som döpts till "Jag vill ha en stadsminister som blivit gaybashad och utvisad" samt "Håll inte käften". Finns som sagt på kulturkiosken att beskåda för den som befinner sig i Gävle.

/ellinor



 

Från ett G-town till ett annat



Jag är i denna stund på väg mot Göteborg! Med planer på att ha livets helg med Miriam och Way Out West. Ett förinställt inlägg bör dyka upp innan veckan är slut men annars hörs vi efter söndag.

http://open.spotify.com/track/2Uu8IiLkLY0UXhCHka4Dlr


/ellinor





Taklampa

 
 
 
 
 
Utanför fönstret öser regnet ner och innanför fönstret hänger numera något jag varit utan den senaste tiden. Blev så otroligt less på min förra taklampa en dag att jag slet ner den och gömde den i ett förråd. Det kändes bra i stunden men något jobbigt i längden att inte kunna lysa upp hela rummet på ett klick. Speciellet nu när mörkret börjar bli allt mer påtagligt igen. Köpte en mycket simpel konstruktion på Åhlens rea, inte ens en lampskärm liksom. Behöver justera längden samt gömma den överflödiga sladden, men just nu känns det bara bra att snabbt kunna hitta de saker jag letar efter om kvällarna igen. 
 
 
/ellinor
 
 
 

Flickor med drickor

 
 
Onsdag och torsdag denna vecka var både jag och Fia lediga så vi tog tillfället i akt att carpa (och spendera pengar) så mycket vi bara kunde. Vi gick ut och åt och drack vin följt av öl. Tanken var först att vi skulle ses och äta frukost morgonen därpå, men efter att ha konstaterat hur mycket klockan blev bestämde vi oss istället för go straight to buy lunch. Sen tog vi hål i öronen! Tillslut. Köpte kirurgtejp att ha på våra läkörhängen under jobbtimmar, matchande chokers med första bokstaven i våra namn på och andra nödvändigheter. Avslutningsvis köpte vi islatte/frappé att glassa i eftermiddagsolen med och sen var den illa minisemestern slut. En dag står jag bakom en fotoutställning (läs: facebook-album) med endast bilder på Fia i sällskap av något drickbart. 
 
 
/ellinor
 
 
 
 



Säg till pengar att regna ner, säg till sommaren att den är sen

 
Inspo härifrån, i vanlig ordning.
 
 
/ellinor
 
 
 
 

5 saker

 
5 saker jag brukar säga:
- Lol 
- Skit samma (ofta i slutet av en lång utläggning när jag inser att den var poänglös)
- Men guuuuu
- Jag vet inte
- Tack!! (kodord på worky)
 
 
5 saker jag brukar tänka:
- Nu är jag sen IGEN.
- Vad ska jag bli när jag blir stor?
- Jag gör det där imorgon istället.
- Undra vilka som skulle bry sig om jag dog eller råkade ut för en allvarlig olycka idag.
- Är det inte dags för nästa måltid snart?
 
 
5 saker jag brukar drömma:
- Att jag jobbar och tar beställning efter beställning men hinner aldrig servera maten och alla gäster blir jättearga.
- Att jag sitter i en bil och föraren plötsligt dör så jag måste ta över ratten. Tack och lov var det några år sedan denna dröm var ständigt aktuell. Betyder förhoppningsvis att jag numera har koll på vad jag gör i trafiken. 
- Att jag kan flyga, vilket jag gör genom att simma upp i luften.
- Att jag blir kär i människor jag egentligen inte hyser några känslor för över huvud taget alternativt inte ens känner och när jag vaknar känns allt jättekonstigt.
- Om saker jag gjort eller människor jag träffat den senaste veckan.
 
 
 
5 saker väldigt få personer vet om mig:
- Att jag har skolios (fast vet inte helt, mycket möjligt att jag berättar detta för fler än jag tror). Det vill säga att min ryggrad ser ut som ett S istället för ett I som den borde. Hade en plastkorsett 23 timmar om dygnet i 7 månader utan vidare resultat och därefter en annan korsett på natten i ett par månader till. Har nästan alltid ont i ryggen pga min snehet. 
- När jag var yngre hade jag LIVETS komplex för min röst. Allra värst var det att höra den inspelad på film t.ex, men jag hade problem med att bara höra mig själv prata. Kanske var det därför jag var så tyst. Vad jag ansåg om att höra mig själv sjunga orkar jag inte ens gå in på. Har tur nog kommit över detta sen en tid tillbaka. 
- Att jag har såpass hög prestationsångest att jag ofta hellre struntar i att göra något helt än att misslyckas.
- Ungefär i samma era som mitt röstkomplex hade jag också som högsta livsmål att gifta mig så snart som möjligt för att bli av med mitt efternamn. Ingen kunde ju ändå uttala det rätt. Idag tycker jag om det mer än något och skulle aldrig vilja vara någon annan än Ellinor Gjelsnes. 
- Att jag är sååå himla blyg och att jag har haft problem med att integerera sociat hela mitt liv. Men det blir bättre.
  
 
5 saker jag älskar att göra:
- Dansa. Ensam eller med jättemånga fler. Med eller utan koregrafi. Med eller utan alkohol i blodet.
- Vardagslyxa! Unna sig!
- Pyssla, skapa och vara kreativ.
- Att träffas efter en fest och höra andras versioner av kvällen. Det är så mycket man går miste om när man ser sig själv som livets mittpunkt. :-)))
- Kramas.
 
 
5 saker jag vill ska hända innan året är slut:
- Att jag blir klar med mitt jävla körkort.
- Att jag ägnar mer tid åt att fotografera på riktigt. 
- Att jag reser runt i i sydostasien.
- Personalfest!!! Med människorna jag jobbar med nu. 
- Att jag kommer på vad jag vill göra med mitt liv nästa år.
 
 
 
5 saker jag beställer utomlands:
- (Is)kaffe
- Glass
- Öl
- Det vegetariska som erbjuds antar jag.
- Skor! (När jag beställer saker på internet från andra länder, det var så jag först tolkade frågan heh.)
 
 
5 saker jag saknar i min garderob:
- Underkläder. Min mamma sa en gång att "om jag hade oändligt med pengar skulle jag köpa strumpor så att jag aldrig skulle behöva använda ett par mer än en gång. Jag ÄLSKAR nya strumpor." Jag är nästan berädd att säga samma sak om trosor + BH.
- En vit basic skjorta.
- Kläder som passar ihop med varandra.
- Något festligt. 
- ORDNING OCH STRUKTUR.
 
 
5 saker som doftar underbart:
- Nybakta vaniljbullar. Eller min vaniljparfym. Eller allt som doftar vanilj helt enkelt.
- Kaffedoften i närheten av Gevalia (en av få mysiga saker med att bo i Gävle)
- Cigarettrök en trevlig natt.
- Doften av köttfärs som steks. (??) Och ja, jag är fortfarande vegetarian.
- Nytvättade lakan. Eller så gillar jag bara känslan av nytvättade lakan, jag vet inte.
 
 
 
5 saker jag vill bli bättre på:
- Att berätta för människor i min närhet vad jag känner och tycker.
- Att vara spontan.
- Att säga "hej du verkar vara en härlig person vill du umgås?" 
- Att måla/rita.
- Att tycka om mig själv.
 
 
5 saker jag skrattar åt:
- Felsägningar. Det räcker med att någon råkar uttala ett jättetråkigt ord fel och jag måste kämpa för att inte spricka. 
- Mitt twitterflöde för det mesta. När jag orkar läsa igenom det vill säga.
- New Girl och Broad City är två serier som fått mig att bokstavligen skratta rätt ut avsnitt efter avsnitt.
- När Arvid imiterar pappa med både kroppsspråk och så bred norska han klarar av.
- Penny Schulman.
 
 
5 saker som gör mig till mig:
- Jag skjuter upp saker så länge det bara går. Klippa håret, boka körlektion, söka ledigt, cykla hemifrån, plugga till ett prov, betala räningar, kliva upp ur sängen, ta tag i livet ALLT går alltid att göra lite senare i mitt huvud.
- Jag är den som ska bevara allt på bild och drar fram en kamera i varje sammanhang, som får folk att säga "jag kände mig tvungen att fixa mig lite eftersom Ellinor skulle vara med" och "FOTOFÖRBUD IDAG" *bestämda blickar mot mig*
- Jag är den sista att lämna en fest och den första att ansluta till efterfesten. Mår dåligt om jag skulle behöva missa något som händer. Finns det något som heter The Fear Of Missing Out lider jag med största sannorlikhet av det syndromet. 
- Jag har inte alltid de rätta orden att säga men är väldigt bra på att lyssna och det räcker kanske ibland det med.
- E:et i Ellinor står för envis och när jag har besämt mig för något då ska det fan bli så.
 
 
 Ps den här listan var jättejobbig att skriva så förhoppningsvis orkade någon läsa igenom hela.
 
 
/ellinor
 
 
 
 

RSS 2.0