Höstdagjämning

Igår klockan 22.44 inföll årets höstdagjämning, det vill säga den stund då solens centrum passerar himmelsekvatorn på väg söderut. På så sätt blir dag och natt ungefär lika långa i större delen av världen. Dock innebär detta för oss i norr att dagarna framöver kommer domineras av nätterna, mörkret och gradvis även kylan. Men hösten för ju med sig en del positivt också, och sånt är ju mycket roligare att fokusera på.
Trivs en inte i totalt mörker är det en bra idé att ljussätta så stor del av sin omgivning som möjligt. Helst med ljusslingor, jordglobar eller andra mysiga lampor, om en inte använder levande ljus, förstås.
När kylan kryper fram lämpar det sig alldeles utmärkt att plocka fram sina stickade tröjor, som en nu kan klä sig i utan att behöva svettas ihjäl.
Av samma anledning som ovan kan en också gosa ner sig i ett tjockt tuntäcke när det närmar sig läggdags. Eller när som helst egentligen.
En massa goda frukter mognar på hösten, äpplen till exempel. Äger en likt mig inget eget äppelträd kan en palla av andra. 
Eller så är en lite snällare och utnyttjar det plommonträd som faktiskt står på sin egen tomt.
Denna årstid blir det äntligen socialt accepterat att konsumera de omänskliga mängderna te jag annars får dricka i hemlighet. Det kan till och med bli en social aktivitet att göra med andra. Dricka te, äta kakor, mysa, snacka skit. Ni vet sånt.  
Naturen som under flera månader bara varit grön (som i och för sig är en väldigt fin färg) färgläggs sakta men säkert av mer varma kolörer. Gult, oranget och bäst av allt - rött. 
 
Ett sista råd bara: mys mycket, försök att inte bli så förkylda, ta hand om varandra och deppa inte ihop. Det är sällan en bra grej.

Kommentarer
Postat av: Sigrid

Fy fan vilka Fina tröjor. Var är den där med bollar på ifrån?

Svar: Åh. Köpte den på Monkis rea i våras...
Ellinor

2013-09-24 @ 11:27:56
URL: http://sigridmariaa.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0